Mitt i Kungsholmen

Stängt på grund av hipsters

-

Jag går på stand up två gånger per decennium. Nu blev det två gånger på två dagar: först mysreporta­get här intill från Hägersten, och sedan en ny komikklubb på Djurgården, av alla ställen.

Den senare hade burdusare tonläge och en redig dos analsex och incest. Vilket leder till samtidsdeb­attens mest uttjatade fråga: får man skämta om allt? Och har inte fnisskorri­doren blivit så trång att det numera är svårt för vita gubbar att dra skämt om n-ordet?

Jag är fel person att fråga. Jag är uppvuxen med Mel Brooks Hitler-humor och det roligaste som finns är när Louis CK säger att jordnötsal­lergiker förtjänar att dö. Och! Gott sällskap och promille är ändå viktigare än finkalibre­rade punchlines. Som min vän HK, en hipster, sa efter klubbpremi­ären, som vi besökte:

– Fan vad jag hatar Simon Gärdenfors. Så tråkig.

– Vad snackar du om? Jag var där, du garvade arslet av dig! – Jag var full! – På två öl! – Ja, men... alla andra skrattade ju! Så: ett muntert gäng och lite starköl, då spränger bajshumorn den smalaste korridor. Själv skrattade jag dock mest åt att restaurang­en, ett vitplastig­t hak med Stureplans-drömmar och kulisskäns­la av billig ”Scarface”-kopia, valde att stänga tidigt. Anledning: ägaren tyckte där var för många hipsters. Riktigt bra samtidshum­or där.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden