Mitt i Kungsholmen

De hämtar dina saker vid dörren

- Maria Svensson 073 600 69 24 maria.svensson@direktpres­s.se

Ska du städa förrådet inför våren? Kasta inte de saker du inte vill ha. Många organisati­oner och appar hämtar de mesta – gratis. Vi hjälper dig hitta rätt ställe.

soporna. En lösning på problemet tror Magnus Lunden från Röda korset är att göra det enklare att återvinna.

En lösning är att samarbeta med olika appföretag. Vilket flera av de stora organisati­onerna redan börjat med.

– Människan är bekväm av naturen och vi måste tänka mer på hur vi kan komma närmare givaren. Idag har vi ett bra samarbete med Tiptap och jag hoppas det kan växa, säger han.

Tänk på kretsloppe­t

Han menar även att man ska tänka på hela kretsloppe­t. Att inte bara skänka utan även fundera på vad man handlar och vart. – Det är viktigt att vi ökar medvetenhe­ten och att folk förstå att de kan påverka konsumtion­en. Sen ska man tänka på att pengarna vi får av de varor vi säljer kan göra gott för Sverige och världen.

Lägg ut skräp eller möbler du vill bli av, så kommer en privatpers­on och hämtar och kör till tippen. Gratis att anonsera men du lägger ett förslag på pris för att få varan hämtad. Överkottet går till socond hand butiker.

TIPTAP:

Beställ en påse som du lägger de kläder du vill kasta eller sälja i. Företaget hämtar påsen vid dörren och sköter försäljnin­gen eller återvinnin­gen åt dig.

SELPY:

 ?? FOTO: YLVA BERGMAN FOTO: FEDERICO C FOTO: GUSTAV MÅRTENSSON ?? ÅTERANVÄND. Kasta inte dina saker, många butiker i Stockholm hämtar grejer du inte vill ha vid dörren. MYRORNA ÅTERVINNAR­NA EMMAUS RÖDA KORSET HUMANA ERIKSHJÄLP­EN STADSMISSI­ONEN VERDANDI
FOTO: YLVA BERGMAN FOTO: FEDERICO C FOTO: GUSTAV MÅRTENSSON ÅTERANVÄND. Kasta inte dina saker, många butiker i Stockholm hämtar grejer du inte vill ha vid dörren. MYRORNA ÅTERVINNAR­NA EMMAUS RÖDA KORSET HUMANA ERIKSHJÄLP­EN STADSMISSI­ONEN VERDANDI
 ??  ??
 ?? FOTO: MICHAEL ERHARDSSON ??
FOTO: MICHAEL ERHARDSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden