Mitt i Kungsholmen

App ska ge bättre koll på byggprojek­t i Stockholm

Stockholms stad startar podcast och samlar alla byggprojek­t på en ny webbsida – allt för att det ska bli lättare för stockholma­rna att hänga med i det ständiga byggandet i staden.

- Karin Winter | Robin Högberg

Det är nog ingen som har missat att Stockholm växer. Inom några år förväntas det bo en miljon i Stockholm och med fler människor följer nya bostadsomr­åden, förtätning, nya skolor, vägar och torg. Det kan vara svårt att hänga med i vad som byggs var och vilka projekt som är på gång.

Det vill Stockholms stad ändra på. Med en ny webbplats ska stockholma­ren på ett lätt sätt kunna hänga med i hur staden växer. Över 500 byggprojek­t finns presentera­de på sidan vaxer.stockholm.se, och med kartor ska man enkelt kunna se vad som händer i det egna närområdet.

”Alla märker byggandet”

Och den som vill veta ännu mer kan följa utveckling­en i podcasten ”Stockholm växer”.

– Alla märker ju av att det grävs och byggs överallt och då tänker vi att det är bra att få veta varför, när allt ska vara klart, och så vidare. Vi informerar ju om detta i flera olika kanaler men känner nu att vi vill kraftsamla och verkligen nå ut, säger Anna Klynning, kommunikat­ionschef på Stockholms stad.

I podcasten kan lyssnaren höra arkitekten och komikern Fredrik ”Fritte” Fritzson prata om specifika stadsutvec­klingsproj­ekt men också om exempelvis trygghet, hållbarhet och identitet.

I varje avsnitt bjuds gäster in och i premiäravs­nittet medverkar bland andra Stockholms stadsdirek­tör Ingela Lindh.

– Första avsnittet handlar om City. Vi kommer även prata om bland annat Slakthusom­rådet, Norra Djurgårdss­taden, Hagastaden, Östberga, Farsta och förmodlige­n också Slussen, säger Anna Klynning.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIMMI EPSTEIN ?? VÄXER. Nu ska det bli lättare att hänga med i vad som byggs var och när – Stockholms stad startar podd och webbsida om just byggandet i staden.
FOTO: MIMMI EPSTEIN VÄXER. Nu ska det bli lättare att hänga med i vad som byggs var och när – Stockholms stad startar podd och webbsida om just byggandet i staden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden