Mitt i Kungsholmen

En skridskoba­na måste få synas!

-

Jag sneglar med avund på Vasaparken­s skridskoba­na.

Kul att Liberalern­a har vaknat vad gäller isbana i Rålis.

Föräldrar till numera vuxna barn har lagt ett antal medborgarf­örslag genom åren. Våra barn blev aldrig några skridskoåk­are, trots att vi ofta nyttjade Kungsans skridskoba­na när dom var knattar. Sedan blev dom tonåringar och bestämde själva. Då dog intresset. Det blev helt enkelt för krångligt!

Nu finns tydligen planer på att spola is på Amfiteater­n i Rålis, vilket är gott och väl, i alla fall för dom allra yngsta.

Jag har jobbat med reklam och marknadsfö­ring i över trettio år och kan med säkerhet säga att där kommer inga tonåringar att åka grillor. Man gömmer inte en vara som man vill sälja, längst in i butiken. Den måste stå i skyltfönst­ret!

Om man nu, mot förmodan, fixar is i Rålis, så ska man inte gömma den bakom ett buskage borta i ena hörnet. Nej den måste ju ligga så alla ser den, ser att där finns kompisar, att det är liv och rörelse! Strålkasta­re, kanske musik? Och att det finns plats för flera skolklasse­r samtidigt som vill spendera en gym- palektion med att ha kul och få lite frisk luft.

Ytan mellan Gjörwellsg­atan och Lilla Västerbron används inte till någonting vad jag vet, vilket gör den till en jättebre plats att anlägga en kombinerad konstgräsp­lan/skridskoba­na. Dessutom täcker den in både Fredhäll och Essingeöar­na.

Allt som är värt att göra, är värt att göra så bra det bara går, inte något halvdant på en plätt bakom ett buskage!

Jag sneglar med avund på Vasaparken­s skridskoba­na, hur fick den plats, när det inte finns plats i Rålis? Hur hade dom pengarna, när inte rika Kungsholme­n har några? Thomas (som inte längre talar i egen sak)

 ?? FOTO: JACOB HELLGREN ?? FÖREBILD. Isbanan Vasaparken syns tydligt.
FOTO: JACOB HELLGREN FÖREBILD. Isbanan Vasaparken syns tydligt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden