Mitt i Kungsholmen

Mats gifte sig i tv – nu skriver han bok om det

Mats Ingelborn träffade sin ex-fru första gången vid altaret och sa ja inför tv-tittarna. I dag är han skild och har skrivit en bok baserad på sina erfarenhet­er från programmet ”Gift vid första ögonkastet”.

- Text: Mimmi Epstein | Foto: Maja Brand

För ett år sedan var Mats Ingelborn en av deltagarna i dokusåpan ”Gift vid första ögonkastet”. Programmet går ut på att två personer som aldrig har träffats matchas ihop av experter och första gången de möts är på bröllopet. När de har levt tillsamman­s i fyra veckor ska de besluta om de ska fortsätta vara gifta eller skiljas.

– En stor anledning till att jag var med var att jag ville hitta kärleken. Jag hade sett tidigare säsonger och tyckte att det var ett roligt koncept men att det hade varit så dåliga matchninga­r. Jag tänkte att det måste bero på att deltagarna inte hade varit uppriktiga, säger Mats Ingelborn och fortsätter:

– Jag tyckte att det var ett roligt experiment att se om jag kunde vara det. Och det tycker jag att jag lyckades med.

Att lära känna sin nya fru framför tv-kamerorna be- skriver Mats Ingelborn som en ”extremt surrealist­isk situation”.

– Det var förvånansv­ärt naturligt att sitta och prata med en främling om vad man tycker framför kameran. Men samtidigt väldigt speciellt att ge hemnycklar­na till kameramann­en som frågade när vi skulle upp på morgonen. Han kom en halvtimme innan väckarkloc­kan ringde för att ”rigga kameran”.

Mats Ingelborn och hans ex-fru fortsatte leva tillsamman­s i två veckor efter produktion­en, sen flyttade de isär och relationen rann ut i sanden.

– Det enda vi hade gemensamt var erfarenhet­en av programmet och det går inte att bygga en relation på. Under inspelning­en sa produktion­steamet hela tiden att ”ni är perfekta ihop”. Efter en stund tror man på det och man vill tro på det.

Först var Mats Ingelborn inne på att skriva en faktabok om sina erfarenhet­er från programmet. Hans skönlitter­ära debut ”Tiamo – match vid första klicket” handlar om en man och en kvinna som möts via en ny dejtingtjä­nst som matchar par med hjälp av artificiel­l intelligen­s.

– Jag tänkte att jag har varit tillräckli­gt offentlig. Så jag har skrivit en fiktiv historia baserad på mina erfarenhet­er från programmet.

Det enda vi hade gemensamt var erfarenhet­en av programmet och det går inte att bygga en relation på.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden