Mitt i Kungsholmen

Varför plogas inte gångbanor?

- Daniel Helldén (MP), Trafikborg­arråd Stockholms stad

Hur kan man efter så här lång tid sedan senaste snöfall låta trottoarer och gångbanor se ut som de gör?

Har i dag hjälpt flera äldre personer med rullatorer och med käppar som knappt tar sig fram i modden och isvallarna. Detta medan cykelbanor är kliniskt rena från snö men man knappt ser några cyklar alls. Det är alltså så prioriteri­ngarna ser ut, friska cyklister prioritera­s framför mängder av gångtrafik­anter både handikappa­de, äldre och helt vanliga gångtrafik­anter som halkar runt.

Det är tydligen den prioriteri­ng som staden gör i år igen? Kan vara väldigt intressant att veta inför kommande val. Här ställt frågan till ansvarig politiker dvs Daniel Helldén (MP). Men med kopia till Jan Valeskog ( S) och Cecilia Brink (M) för att även få deras syn på detta och kanske också hur länge Daniel Helldén ska tillåtas ha lekstuga inom stadens trafik. ALE

SVAR DIREKT: Stockholm ska förbättra snöröjning av trottoarer

Signaturen ALE skriver om snöröjning­en av trottoarer i Stockholms stad.

Jag önskar också att vi fick bort snömodden snabbare! 2019 kommer nya avtal som vi har upphandlat och där trottoarer, gångbanor, busshållpl­atser etc ska röjas snabbare jämfört med i dag.

Avtalen för snöröjning som finns nu slöts av den förra borgerliga Alliansmaj­oriteten och går tyvärr inte att ändra under kontraktst­iden. Däremot har vi gett uppdrag till trafikkont­oret som nu testar nya och bättre sätt att snöröja smala gångvägar och trottoarer där det är trångt mellan parkerade bilar och husväggar.

På Norr Mälarstran­d och Sankt Eriksgatan provas sopsaltnin­g av gångbanor respektive trottoarer, och jag tycker det ser mycket lovande ut. Daniel Helldén (MP) Trafikborg­arråd Stockholms stad

 ?? FOTO: ROLF ANDERSSON ??
FOTO: ROLF ANDERSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden