Mitt i Kungsholmen

Fler betonglejo­n skyddar stan

Bowlinghal­len Birka Bowling i Vasastan är en av landets sex mest populära. Det står klart efter att Sveriges bowlare sagt sitt i en ny tävling.

-

Över 400 bowlingspe­lare, så väl elit som hobbyspela­re, har nominerat sina favoriter till svenska bowlinghal­lars nya pris ”Bowlarnas favorithal­l”. Birka Bowling är en av två Stockholms­hallar bland de sex finalister­na. Den andra ligger vid Gullmarspl­an.

– Det känns otroligt kul att så många röstat på oss, eftersom vi har satsat hårt på hallen. Vi försöker ha en bra service vid seriematch­er, och hålla det så profession­ellt som möjligt. Vi har skruvat lite extra på servicen för bowlarna de senaste åren. Bland annat livesänder vi matcher på nätet, säger Eric Blomster Kees som är en av de som driver hallen på Birkagatan 16.

Birka Bowling är en anläggning med både seriespel och ”partybowli­ng” dit vanligt folk kommer för att spela på skoj. Där menar Eric Blomster Kees att hallen har ett särskilt förhållnin­gssätt som burit frukt.

– Vi är en hall som försöker knyta ihop tävlingsbo­wling och nöjesbowli­ng. Det händer att vi rekryterar bowlare till våra lag via nöjesdelen, vilket är något vi verkligen tror på. Det går att sälja in sportdelen av bowlingen på ett kul sätt, säger han.

Fram till i måndags pågick den slutgiltig­a omröstning­en på de sex finalhalla­rna, och den 9 april annonseras vinnaren.

– Jag vill lyfta hela personalen som jobbar stenhårt och är ett sammansvet­sat gäng. Att vara topp sex i landet är fantastisk­t, säger Eric Blomster Kees. Johann Bernövall

 ?? FOTO: JONATAN BYLARS ?? HEMMABANA. Birka Bowlings hemmaklubb Matteuspoj­karna Bowling tränar vid tidningens tidigare besök i hallen. Eric Blomster Kees syns längst till höger.
FOTO: JONATAN BYLARS HEMMABANA. Birka Bowlings hemmaklubb Matteuspoj­karna Bowling tränar vid tidningens tidigare besök i hallen. Eric Blomster Kees syns längst till höger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden