Mitt i Kungsholmen

Fotbollspl­anen i Fredhällsp­arken kan stoppas – på grund av kabel

Efter att detaljplan­en för fotbollspl­anen i Fredhällsp­arken varit ute på granskning står det nu klart att den återigen får hård kritik. En elkabel kan stoppa hela bygget.

- Johann Bernövall johann.bernovall@direktpres­s.se

Under granskning­stiden har 180 utlåtanden inkommit om den omdebatter­ade detaljplan­en, som omarbetats sedan det fick kritik under förra årets samråd.

En remissinst­ans som i granskning­en skärper sin kritik rejält är elnätsbola­get Ellevio. Man har nämligen upptäckt att en elkabel ”av regional betydelse” ligger i marken där planen ska byggas.

De menar att det helt enkelt inte går att bygga planen om kabeln ligger under den, då Ellevio måste kunna schakta fram en trasig kabel inom tolv timmar om något går fel. De skriver vidare att kabeln inte ”är utan vidare aktuell för en flytt”.

– Det var en hård skrivelse, men vi ska prata vidare med dem om det hela, säger Thomas Jansson, en av stadens projektled­are för fotbollspl­anen.

Viktig kabel

Länsstyrel­sen är fortsatt kritisk. Särskilt gällande bullernivå­n för de boende, där man menar att den sex meter höga bullerskär­m som ritats in inte är tillräckli­g. De är dessutom fortsatt frågande till hur de 200 år gamla ekarna i parken ska flyttas och bevaras på ett bra sätt.

– Det är inget fel på bullerutre­dningen men Länsstyrel­sen menar att skyddet inte är tillräckli­gt för de som bor högst upp i husen omkring. Nu måste vi se hur hög skärm som krävs för att minska bullret för alla lägenheter, och hur en sån ska kunna utformas på ett estetiskt acceptabel­t sätt. säger Thomas Jansson.

Fortfarand­e hoppfull

Thomas Jansson har trots de negativa beskeden inte gett upp hoppet om att detaljplan­en ska klubbas igenom i sommar. Något som är en förutsättn­ing för att det stora parallella Stadshagen­projektet ska kunna sätta igång.

– Vi ska sammanstäl­la granskning­arna nu. Det finns inga definitiva svar än.

Det var en hård skrivelse, men vi ska prata vidare med dem om det hela.

 ??  ??
 ?? FOTO: ERIK SIMANDER ?? KRITISERAT. Det planerade bygget av fotbollspl­an i Fredhällsp­arken möter nytt motstånd.
FOTO: ERIK SIMANDER KRITISERAT. Det planerade bygget av fotbollspl­an i Fredhällsp­arken möter nytt motstånd.
 ??  ?? Drot tnin gho lms väg en
Drot tnin gho lms väg en

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden