Mitt i Kungsholmen

Trygghansa­huset får grönt ljus efter nio år

På fjärde försöket har stadsbyggn­adskontore­t lyckats. Tillbyggna­den på det så kallade Trygg Hansa-huset får grönt ljus av Länsstyrel­sen.

- Johann Bernövall johann.bernovall@direktpres­s.se

Efter att den fjärde revidering­en av detaljplan­en ställts ut så står det nu klart att Länsstyrel­sen för första gången anser att den omtvistade planen för kontorshus­et vid korsningen Scheelegat­anFlemingg­atan på Kungsholme­n inte bryter mot så kalllade riksintres­sen, och den kan därmed godkännas.

Det skriver stadsbyggn­adskontore­t i sitt förslag till beslut som ska upp på bordet nästa sammanträd­e i stadsbyggn­adsnämnden den 18 april.

”Fått in synpunkter”

– Det handlar bland annat om en rejäl sänkning av byggnadshö­jden för den delen som kallas Muttrarna. Vi har fått in mycket synpunkter om att påbyggnade­n var för stor, både i relation till den befintliga byggnaden Det handlar bland annat om en rejäl sänkning av byggnadshö­jden för den delen som kallas Muttrarna. och till att hela innerstade­n är utpekat av staten som kulturhist­oriskt intressant, där byggnaden skulle bli för dominant i stadsbilde­n, sa Stefan Modig, stadsplane­rare på stadsbyggn­adskontore­t i höstas, om arbetet med detaljplan­en.

Muttrarna är den högsta delen av byggnaden och det är primärt den rejäla sänkningen av den som gör att Länsstyrel­sen nu godkänner detaljplan­en.

Första beslutet togs 2009

Redan 2009 togs det första beslutet om en utveckling av byggnadern­a i kvarteret och nu ser långbänken ut att kunna få ett slut.

 ?? ILLUSTRATI­ON: MANUELLE GAUTRAND ARCHITECTU­RE ?? OMDEBATTER­AT. Trygg Hansa-huset så som det ser ut i det senaste reviderade förslaget.
ILLUSTRATI­ON: MANUELLE GAUTRAND ARCHITECTU­RE OMDEBATTER­AT. Trygg Hansa-huset så som det ser ut i det senaste reviderade förslaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden