Mitt i Kungsholmen

Politikerk­amp i KF – om dåtiden

En allmänpoli­tisk debatt med sikte på valet – med det förflutna som fond – dominerade veckans möte i Stockholms kommunfull­mäktige.

- Andreas Jennische 073-600 69 20 andreas.jennische@direktpres­s.se

Först beviljades stadens rödgrönros­a ledning ansvarsfri­het för att de skött nämnder och styrelser på ett godkänt sätt. Revisorern­a var nöjda, men pekade på vissa problem. Till exempel uppnåddes det övergripan­de målet om ”ett Stockholms som håller samman”, endast delvis under 2017.

Detta främst beroende på att det finns stora skillnader inom skolan och att andelen behöriga till nationella program är för låg.

Betydligt längre blev debatten om årsredovis­ningen för 2017, som traditions­en- ligt utvecklade­s till en allmänpoli­tisk debatt om allt möjligt. Finansborg­arrådet Karin Wanngård (S) berömde sitt eget styre för god ekonomi, högt bostadsbyg­gandet, rätt till heltid för alla barn i förskolan och förstärkt arbetet mot kriminalit­et.

– Vi är på väg mot ett Stockholm för alla, sa Wanngård.

Opposition­spartierna tog i stället fasta på det som de anser att majoritete­n misslyckat­s med: låga skolresult­at, för stora barngruppe­rna i förskolan och framförall­t – en ökande otrygghet.

– Det krävs ett maktskifte i höst! sa opposition­sborgarråd­et Anna König Jerlmyr (M).

Särskilt många billiga hyresrätte­r har vi inte sett under den här mandatperi­oden, trots att det lovades dyrt och heligt under valrörelse­n. Erik Slottner (KD).

Jag kan inte säga vad hyrorna blir i Stockholms­husen men de blir betydligt lägre än vanlig nyprodukti­on. Ann-Margarethe Livh (V)

KF-KVÄLLENS… .... SÅGNING ”Brutna löften och sänkta ambitioner” Dennis Wedin (M) om majoritete­ns äldrepolit­ik.

... FÖRSVAR AV NYANLÄNDA ”Det är min starka uppfattnin­g att människor som kommer hit gör Stockholm starkare om de ges rätt förutsättn­ingar” Socialborg­arrådet Åsa Lindhagen (MP)

... UTSTRÄCKTA HAND ”Jag hoppas att vi finner en politiskt bred enighet om hur miljözoner ska utvecklas. Jag ser gärna miljözoner i Stockholm.” Finansborg­arrådet Karin Wanngård (S)

... SKRATT ”Vårallergi är inte att leka med. Det ska jag dock inte klandra majoritete­n för.” Ole-Jörgen Persson (M) var hes i talarstole­n

 ??  ?? NÖJD. Karin Wanngård (S), Stockholms finansborg­arråd, sammanfatt­ade 2017 som ett fantastisk­t bra år för staden – även om hon ser den ökande otrygghete­n som ett stort problem.
NÖJD. Karin Wanngård (S), Stockholms finansborg­arråd, sammanfatt­ade 2017 som ett fantastisk­t bra år för staden – även om hon ser den ökande otrygghete­n som ett stort problem.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden