Mitt i Kungsholmen

Allison grep in mot hataren

När en man ryckte ned prideflagg­an på baren Folk & Friends på Norr Mälarstran­d var ägaren Allison McCleary Olin snabb på att reagera. Nu får flaggan sitta kvar permanent.

- Emma Thimgren 073-600 69 03 webben@direktpres­s.se

Det var i förrförra veckan som en man slet loss prideflagg­an som sitter utanför baren Folk & Friends på Kungsholme­n.

– Jag hörde hur något bröts av utanför och såg sen våran prideflagg­a bli kastad, säger Allison McCleary Olin.

Allison McCleary Olin som befann sig inne i baren sprang direkt ut när hon såg vad som hände. Hon tog tag i flaggan och höll den i han- den för att försvara sig mot den hotfulle mannen när hon frågade vad han höll på med.

– Då försökte han gå, jag konfronter­ade honom och han slog till mig på kinden med sina nycklar. Det var intensivt, det är tur att jag hade flaggan i handen för att skapa avstånd, för han tänkte inte sluta.

Blev slagen i ansiktet

En kvinna som fick syn på händelsen sprang fram för att hjälpa till och blev då slagen i ansiktet av honom. Kvinnans man kom och hjälpte till och strax därefter var polis på plats.

– Jag var väldigt imponerad över hur snabbt polisen skötte situatione­n. Jag är glad över hur det hanterades och att ingen blev alltför skadad.

Mannen greps på plats. Allison McCleary Olin säger att hon hade agerat likadant igen.

– Det var uppenbart ett hatbrott, det är inte vad vi står för, säger hon.

Stort stöd av närområdet

Victor McCleary Olin, som äger baren tillsamman­s med Allison, berättar att de bara fått positiv respons från sina kunder efter händelsen.

– Det har varit enormt mycket stöd från stammisar och gäster och alla möjliga, bara kärlek.

Själva flaggan klarade sig, det som gick sönder var väggfästet. Direkt efter händelsen var flaggan på plats på väggen igen och kommer nu sitta där permanent.

– Vi brukar alltid flagga vid Pride. Vi står för de här sakerna året runt, så då kan vi lika gärna visa att vi står för det alltid, säger Victor McCleary Olin.

Jag var väldigt imponerad över hur snabbt polisen skötte situatione­n. Jag är glad över hur det hanterades och att ingen blev alltför skadad.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? HATBROTT. Prideflagg­an som sitter utanför baren Folk & Friends slets ner.
FOTO: PRIVAT HATBROTT. Prideflagg­an som sitter utanför baren Folk & Friends slets ner.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden