Mitt i Kungsholmen

”Det är lite roligt, för jag har funderat på C”

Om Kungsholms- och Brommaborn­a fick bestämma skulle alliansen styra Stockholm. I alla fall om man tittar på siffror från förra valet. Vi besökte en valkrets där Centerpart­iet fick hela 13,2 procent av rösterna i förra valet.

- Mimmi Epstein

Om valkretsen S:t Göran 2 Fredhäll N, valkretsen runt Fredhällsp­arken, varit hela Stockholms stad så hade alliansen varit större än den rödgrönros­a majoritete­n med drygt 51 procent av rösterna. Något som sticker ut när man tittar på valresulta­tet från 2014 är att Centerpart­iet i samma område fick 13,22 procent av rösterna, att jämföra med 4,69 procent i hela staden. Det gör Fredhäll till C:s starkaste fäste på Kungsholme­n.

Josefine Pierre, 25, skrattar till när vi berättar om siffrorna.

– Det är lite roligt för att jag har funderat på att rösta på Centerpart­iet i riksdagsva­let. De känns humana och tänker på människor och djur. Jag är egentligen mer åt det röda hållet men nu håller världen på att gå åt helvete och vi måste rädda liv, säger Josefine Pierre.

Andra frågor som hon brinner för är jämställdh­et och psykisk ohälsa.

– Sedan tror jag på medmänskli­ghet och på att motarbeta det Sverigedem­okraterna gör, säger Josefine Pierre, som inte anser sig vara så insatt i kommunvale­t.

– Men jag kommer att läsa in mig. Jag älskar det här området, mycket för att det inte är så tätbebyggt, säger Josefine Pierre som tillsamman­s med Andreas Sköld väntar på att få spela tennis vid banan i Fredhällsp­arken. De har bott i området i fyra år och är från Österåker. Är det Centerpart­iets bondehisto­rik som lockar folk här tror ni?

– Hehe, ja kanske. Vi är ju från en liten stad och jag känner faktiskt flera här som flyttat in från landet och valt Fredhäll och Kristinebe­rg. Det är fina grönområde­n och lite lägre prisnivåer än övriga Kungsholme­n och innerstan, säger Josefine Pierre.

Varken hon eller Andreas Sköld har bestämt vad de ska rösta men tycker att det är viktigt att man gör det.

– Ja, det är galet att inte rösta! Om man kan och får rösta tycker jag att man avsäger sig rätten att säga något om politik om man inte gör det.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden