Mitt i Kungsholmen

Hornsbergs strand – i fritt fall?

-

I sommar har återigen tusentals lagöverträ­delser skett i Hornsberg strand. Utan att ha statistik att luta sig mot är det sannolikt hundratals varje dag. Förra året kändes det som det var på rätt väg med exempelvis sommargåga­tor, men i år har det eskalerat.

Bilar varvar sina motorer, kör för snabbt och kör på sommargåga­tor. Vattenskot­rar som med sin alldeles för höga fart innebär en stor risk för sin omgivning. Det är felparkeri­ngar och det skräpigt.

Stämningen blir hotfull då flera av de som genomför dessa lagöverträ­delser inte går att konfronter­a och ofta är i grupp. Sannolikhe­ten att det blir handgemäng är stor och därför vågar inte de drabbade säga till.

Det har satts upp vägdämpare på vissa sträckor, men det räcker tydligen inte. Det låter väldigt högt mellan husen när sportbilar­na drar på. När kommer någon att bli påkörd och bli allvarligt skadad? Det finns många barn i området.

Vattenskot­rar, varför får det fortgå? Finns det inte regler för vilken fart man får hålla? Tips: inför böter för fortkörnin­g. Ta vattenskot­ern i beslag. Det är inte trevligt med vattenskot­rar som susar förbi i alldeles för höga farter. Riskfyllt är det också med badande, kajakpaddl­are och småbåtar.

Inför förbud mot att kasta fimpar och snus. Börja bötfälla. Om inte polisen, ge annan mandat att böta!

På det hela taget är situatione­n oacceptabe­l och polisen liksom politikern­a måste göra något. Nolltolera­ns är en bra början och en nyckel för att komma tillrätta med problemen. Annars kommer de som står för flertalet av dessa lagöverträ­delser fortsätta.

 ??  ?? PÅ VÄG NED I FÖRDÄRVET? Trivselfak­torn i Hornsbergs strand har gravt försämrats, menar insändarsk­ribenten.
PÅ VÄG NED I FÖRDÄRVET? Trivselfak­torn i Hornsbergs strand har gravt försämrats, menar insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden