Mitt i Kungsholmen

Karlberg peppar

för tuff match

- Johann Bernövall

Karlbergs BK:s herrlag ställs mot tufft motstånd på tisdag när allsvenska Dalkurd kommer på besök. Sportchefe­n Lennart Sandahl tror att laget kan hitta kraft i tidigare bragder.

Dalkurd FF är nykomlinga­r i fotbollsal­lsvenskan och ligger just nu sist i tabellen medan Karlberg håller till strax bakom topplagen i division 2 (landets fjärde högsta serie). Men Lennart Sandahl hävdar att det inte är något snack om vilket lag som har favorittry­cket på sig inför matchen i Svenska Cupen.

– Vi ska inte ha någon större chans sett till att de är heltidspro­ffs medan våra killar jobbar och går i skolan till vardags. Jag skulle säga att det är 95 procents chans att Dalkurd går vidare, säger han och tillägger:

– Men vi i har en förmåga att göra lite omöjliga grejer också.

Det han syftar på är bland annat säsongen 2016 då man som nykomling nästan gick hela vägen till division 1 efter ett uppmärksam­mat kvalspel, eller när man i en träningsma­tch 2017 slog AIK.

Hursomhels­t så hoppas KB på folkfest och storpublik. Matchen är förlagd till Kristinebe­rgs IP istället för lagets vanliga hemmaplan på Stadshagen.

– Det är väldigt fint på Kristinebe­rg och vi gör allt för att dra dit våra supportrar och alla nära och kära. Sen så brukar Dalkurd ha stora bortafölje­n, även om det är lite osäkert nu när de går så tungt i Allsvenska­n. Men jag hoppas på närmare 1 000 personer, säger Lennart Sandahl.

Skulle Karlberg överraska och vinna väntar ett gruppspel tidigt i vår med tv-sända matcher och fler allsvenska motståndar­e.

– Självklart hade det varit en dröm och det största som har hänt i klubbens historia. Det hade blivit party, säger Lennart Sandahl.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden