Mitt i Kungsholmen

i Gallerian

Hundlounge, presenter och passning medan husse eller matta shoppar. Västermalm­sgallerian vill bli stadens mest hundvänlig­a galleria.

- Per Brandt

Vi kommer även erbjuda vatten och munsbitar för hundarna för de som vill ha det och dela ut presenter.

Att ta med sig jycken in i affärerna eller på krogen har inte alltid varit ok. Det vill Västermalm­sgallerian ändra på. De satsar nu på att bli stadens mest hundvänlig­a galleria, bland annat har man inrett en ”hundlounge” och alla butiker och restaurang­er, utom ICA, släpper numera in hundar.

– Vi har sett att det skapar mycket engagemang både på plats och i sociala medier när de får ta med sig hunden till exempel in i vår bistro. Vi känner att vi vill ge tillbaka till dem, att de är lika välkomna som vi människor, förklarar Emma Norén, marknadsan­svarig på Västermalm­sgallerian.

Hundpassni­ng på lördagar

Under tre kommande lördagar, med start nu på lördag 29 september, har man bland annat hundpassni­ng för de som vill shoppa utan hunden och olika tävlingar. Gallerian har även satt upp reklamtavl­or i Kronobergs­parken, riktat till hundarna.

– Vi kommer även erbjuda vatten och munsbitar för hundarna för de som vill ha det och dela ut presenter. Vi riktar oss just nu till hundar i denna kampanj men alla är såklart välkomna, vi exkluderar ingen, säger Emma Norén.

Så det är inte så att ni ser hundägare som en extra köpstark målgrupp?

– Nej, det handlar mer om att lyfta en viktig målgrupp i området. Vi vill vara ett stadsdelsc­entrum som de som bor och arbetar i området ska känna att de vill vara i och värnar om. Man ska inte känna sig tvingad till något, säger Emma Norén.

 ?? FOTO: VÄSTERMALM­SGALLERIAN ?? HUNDKÄRA. Västermalm­sgallerian vill bli stadens hundvänlig­aste galleria.
FOTO: VÄSTERMALM­SGALLERIAN HUNDKÄRA. Västermalm­sgallerian vill bli stadens hundvänlig­aste galleria.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden