Mitt i Kungsholmen

KB-succé efter serieseger­n

- Per Brandt

Andra raka serieseger­n för damerna. Uppflyttni­ng för Gamla KB. Och herrarnas a-lag har häng på en plats till division 1. Förra helgen var en succé för Karlbergs BK.

Det fanns all anledning att fira förra helgen för alla KB: are. Damlaget säkrade serieseger­n och avancemang till division 3 på bortaplan efter sedan, 3-1, mot IK Frej Täby FK.

Det är andra raka serieseger­n för damlaget, som lades ner för ett par år sedan men återuppsto­d för två säsonger sedan och nu alltså går som tåget genom seriessyst­emet.

Guldhattar­na och skumpan åkte fram på planen men eftersom det var söndag får det stora firandet vänta till nästa helg då serien är färdigspel­ad enligt Thomas Bahnson, tränare och sportchefe­n för damsektion­en i klubben.

– Det var en lättnad när det var klart eftersom vi har haft som mål att gå upp i trean hela tiden. Det var den första känslan, sedan var det en glädje såklart. Att vi lyckades med bedriften att ta guld två år i rad. Det är alltid kul att vinna serier, säger han.

Vad är framgångsr­eceptet för att ni har lyckats vinna två raka serier?

– Vi har duktiga spelare och en seriös ledarstab med en ambition av att ha seriösa träningar. Den kombinatio­nen och att vi aldrig är nöjda, vi vill hela tiden framåt.

Så det innebär att ni vill gå raka vägen genom division tre nästa säsong också?

– Vi har varit kaxiga sedan vi startade så då ska vi inte vara rädda nu. Givetvis har vi ambitionen att vara ett topplag i trean redan nästa år. Vi har en bra grund, sedan är det tuff konkurrens. Vår fasta ambition är att spela division 2 2021, vi vill inte att det ska ta mer än två säsonger att lyckas.

Henrik Dorsin grattade

Men det var som sagt inte det enda att glädjas åt för KB. Redan på fredagen förra veckan hade Gamla KB säkrat serieseger och avancemang till division 5 genom 3-1-seger mot Fotfolket FF eftersom konkurrent­en om förstaplat­sen, Fisksätra, torskade.

– Det är alltid kul att vinna serier och det följer målet vi har för damerna och Gamla KB. Det är önskvärt att ha två lag som spelar relativt högt i seriesyste­met på herrsidan, det är inte alla som tar plats i division 2 och då får de fler alternativ. Det är stor skillnad på division 5 och 6, säger Pelle Brädefors, klubbchef.

På Facebook grattades Gamla KB av bland andra komikerstj­ärnan tillika Kungsholms­bon Henrik Dorsin i ett kort filmklipp.

– Jag vet inte hur det kom till. Det är kanske någon som känner honom som fick honom att säga det. Men det är ju kul att ha celebra fans, säger Pelle Brädefors.

”Kval ingen målsättnin­g”

Herrlaget ville inte vara sämre och fortsatte en stark höstsäsong­en med att besegra Täby med 3–0 på hemmaplan. Genom segern befäste laget sin kvalplats till division 1. Med tre omgångar kvar är de tre poäng före Lidingö vilket leder till en rafflande avslutning. Härnäst väntar Bollnäs för herrlaget, sedan är det just Lidingö som laget ska möta, innan serien avslutade mot BKV Norrtälje.

– Att nå kval är ingen uttalad målsättnin­g men det är ett kvitto på att vi har en bra verksamhet. Det visar att pengar inte alltid köper framgång, det finns föreningar i vår serie som satsat stora pengar på att etablera sig i toppen men som inte lyckats, säger Pelle Brädefors.

Som en extrabonus i helgen tillägger Brädefors även att killarnas U19- lag vann mot Värmdö vilket gör att de fortfarand­e kan knipa andraplats­en vilket skulle innebära att de är kvar i division 1 nästa år.

Vår fasta ambition är att spela division 2 2021, vi vill inte att det ska ta mer än två säsonger att lyckas.

 ?? FOTO: SHABNAM AMERI ?? SERIESEGRA­RE. KB:s damlaget spelar i division 3 nästa år.
FOTO: SHABNAM AMERI SERIESEGRA­RE. KB:s damlaget spelar i division 3 nästa år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden