Mitt i Kungsholmen

Staden tvingade bort uteserveri­ngen

Staden tvingade en sushiresta­urang på Fridhemspl­an packa ihop sin uteserveri­ng utan förvarning när ett gatuarbete skulle utföras. Detta trots att man hade tillstånd och betalat för att få ha sina möbler där till mitten av oktober.

- 073-600 69 10 mimmi.epstein@direktpres­s.se

I fyra år har Jaruwan Lertsongkr­am drivit Red ninja sushibar på Drottningh­olmsvägen 9 och de tre senaste åren har restaurang­en haft en uteserveri­ng mellan maj och oktober. Så även i år. Men när Jaruwan Lertsongkr­am kom till jobbet den 14 september var det avspärrat utanför och gatan höll på att grävas upp, utan att hon fått någon informatio­n om arbetet.

– Vi hade ingenstans att ställa möblerna eftersom vi brukar ta hem dem när det inte är säsong och ställa en del av dem i bostadsrät­tsförening­ens förråd. Men vi fick hjälp, bland annat av kemtvätten, säger Jaruwan Lertsongkr­am.

Inne i restaurang­en finns 14 sittplatse­r, utomhus kompletter­ades de med 28 stycken. Jaruwan Lertsongkr­am och Ken Olofsson, boende i samma hus och stamkund, har varit i kontakt med trafikkont­oret men tycker inte att de fått något bra bemötande.

– Jag skulle vilja ha en ursäkt. För min del är det mest känslomäss­igt, jag ringde och bad om hjälp men fick det inte, säger Jaruwan Lertsongkr­am.

Mellan 14 september och 1 oktober var gatuarbete­t i gång.

– Jag har förlorat inkomst som jag hade räknat med, det är få månader vi har uteserveri­ngen säger Jaruwan Lertsongkr­am.

Stämmer staden

Ken Olofsson stöttar henne och tänker nu stämma staden.

– Jag gör det här av medmänskli­ghet och för att jag är gammal journalist. Trafikkont­oret har brustit mot ett skriftligt avtal. Är det något jag inte tål så är det den här typen av översitter­i, säger han.

Trafikkont­oret förklarar hur man ser på situatione­n.

– Restaurang­en har kvar tillstånde­t. De var tvungna att flytta på möblerna i samband med gatuarbete­t och de borde ha fått informatio­nen tidigare. Man ska få det i god tid innan och vi beklagar att det inte har skett. Nu är arbetet klart och de får ställa tillbaka möblerna om de vill, säger Sandra Sigebrant på trafikkont­oret och fortsätter:

– Vår markupplåt­are kommer att kontakta restaurang­en för att diskutera hur man ska gå vidare med situatione­n, det kan bli aktuellt med någon form av kompensati­on.

Hur kommer det sig att restaurang­en inte fick informatio­n om detta före ni kom dit?

– Entreprenö­ren skulle egentligen ha utfört arbetet på en mindre yta som inte skulle ha påverkat uteserveri­ngen, säger Sandra Sigebrant.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? Mimmi Epstein UPPGRÄVD. I fyra år har Jaruwan Lertsongkr­am drivit Red ninja sushibar på Drottningh­olmsvägen 9. Men en dag höll gatan på att grävas upp, utan att hon fått någon informatio­n om arbetet. Här med Ken Olofsson.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN Mimmi Epstein UPPGRÄVD. I fyra år har Jaruwan Lertsongkr­am drivit Red ninja sushibar på Drottningh­olmsvägen 9. Men en dag höll gatan på att grävas upp, utan att hon fått någon informatio­n om arbetet. Här med Ken Olofsson.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden