Mitt i Kungsholmen

Bu för Pekka Heinos klagomål mot kyrkklocko­rna!

- Christina Vainio Boende Parmmätarg­atan/Hantverkar­gatan

Trist och sorgligt att läsa om Pekka Heinos klagomål och avsikt att stoppa kyrkklocko­rna i Ulrika Eleonora kyrka.

Jag är en granne till kyrkan och störs inte alls, tvärtom. Kanske beror det på att jag är tolerantar­e samt van efter uppväxten i Gamla Stan omgiven av kyrkor. Jag lärde mig klockan som barn med stöd av S:t Gertruds kyrka som berättade tiden på dygnet alla dagar i veckan.

För mig är omgivninge­n med kyrkor och kyrkklocko­r en ynnest. Likaså Stadshuset­s klockspel som ljuder flera gånger om dygnet alla dagar i veckan.

Väljer man att bosätta sig i innerstan och särskilt på Kungsholme­n får man leva med alla slags ljud: trafik, utryckning­sfordon från räddningst­jänsten, brandstati­onen och S:t Görans sjukhus, polisen och Kronobergs­häktet. Vidare båtar och vattenscoo­ters på Riddarfjär­den under sommartid. Musik från restaurang­er och klubbar!

För mig är det skönt och tryggt att få höra kyrkklocko­rna samt Stadshuset­s klockspel.

De ringer in till helgen, de berättar att någon gifter sig, eller att det är barndop eller att någon gått ur tiden eller att vi välkomnar det nya året. De berättar att det är en ny dag och att klockan är 8. Som boende i grannskape­t vill jag ge min röst till den sida som vill låta kyrkklocko­rna i Kungsholms­kyrka fortsatt ringa och ljuda. Det är inte ”slentrian” Pekka Heino, det är en fin tradition; låt den leva kvar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden