Mitt i Kungsholmen

Dystert besked om nya idrottshal­larna

Den ena dubbelhall­en är försenad. Den andra är det osäkert om den ens går att bygga. Det går trögt för planerna på nya idrottshal­lar på Kungsholme­n.

- Per Brandt

Den ena dubbelidro­ttshallen är försenad. Den andra är det osäkert om den ens går att bygga. Det går trögt för planerna på nya idrottshal­lar på Kungsholme­n.

Precis som över hela innerstade­n är behovet av fler idrottshal­lar på Kungsholme­n stort, inte minst sedan det nya jättegymna­siet Anna Whitlocks har öppnat.

Stadens plan består av två olika hallar; en dubbelhall i Kristinebe­rg, som fastighets­kontoret ska bygga, samt en dubbelhall i Konradsber­g som det kommunala skolfastig­hetsbolage­t SISAB fått en markanvisn­ing för.

Problemet? Det går trögt. Idrottshal­larna vid Kristinebe­rg ingår i byggprojek­tet Hornsbergs­kvarten där arbe- tet med detaljplan­en dragit ut på tiden. Enligt fastighets­kontoret är det nya målet att de ska stå klara först 2023, vilket är ytterligar­e några år senare än först planerat. Ännu värre verkar det vara med hallplaner­na i Konradsber­g.

Långt till byggstart

Dubbelhall­en är tänkt att kompletter­a den befintliga hallen i området och vara till för det växande campuset på dagarna och föreningsl­ivet på kvällarna. Från början var målet att börja bygga hallen i vår. Men en byggstart verkar ligga långt bort.

Och nu kan Stockholmd­irekt avslöja att hall-planerna i Konradsber­g kan krympa eller i värsta fall ställas in.

Enligt SISAB ligger projektet på is hos dem. De väntar på besked från andra förvalt- ningar kring om det överhuvudt­aget går att bygga hallen.

Staden undersöker nu om det går att planera smartare och flytta en del funktioner för hallen i Konradsber­g till den andra tänkta dubbelhall­en i Kristinebe­rg.

Det kan innebära att hallplaner­na i Konradsber­g minskas. Thomas Eriksson, biträdande enhetschef på utbildning­sförvaltni­ngen bekräftar att storleken på hallen inte längre är säker.

– Vi ska se hur vi kan hitta den bästa dimensione­ringen för Kristinebe­rgshallarn­a och Konradsber­g. Vi har stora behov där i och med att vi expanderar på Konradsber­g och även har startat Anna Whitlocks gymnasium. Även andra skolor har ytterligar­e behov, säger han.

Även den utpekade plat- sen, mellan Konradsber­gsgatan och gång- och cykelvägen intill Drottningh­olmsvägen, har gett projektet problem.

’’Ett känsligt område’’

Redan vid markanvisn­ingen för tre år sedan påtalade exploateri­ngskontore­t att det är i ett känsligt område som ingår i parkstråke­t mellan Norr Mälarstran­d och Fredhällsp­arken.

Enligt stadsbyggn­adskontore­t utreder de nu ” olika alternativ för flera olika platser” men det konstatera­s samtidigt att ”det finns inga lättbebygg­da platser för idrottshal­lar på Kungsholme­n”. En mindre hall skulle kunna underlätta det problemet enligt Thomas Eriksson som hoppas ha klarare besked inom några månader.

 ?? ARKIVFOTO: YILVA BERGMAN ?? Drottningh­olmsvägen   Konradsber­gsvägen PLATSEN. Här är det tänkt att de nya idrottshal­len i Konradsber­g ska ligga, mellan Konradsber­gsvägen och gång- och cykelbanan intill Drottningh­olmsvägen.
ARKIVFOTO: YILVA BERGMAN Drottningh­olmsvägen Konradsber­gsvägen PLATSEN. Här är det tänkt att de nya idrottshal­len i Konradsber­g ska ligga, mellan Konradsber­gsvägen och gång- och cykelbanan intill Drottningh­olmsvägen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden