Mitt i Kungsholmen

Hornsbergs­kvarter rustas

Bygga på, bygga till och öppna upp. Nu kan Hornsberg få fler kontor och butiker.

- Per Brandt

Det är Castellum som vill göra om vid sin fastighet på Lindhagens­gatan 133, i korsningen med Nordenflyc­htsvägen, där bland andra Arbetsmilj­överket idag huserar.

Enligt Castellum har fastighete­ns byggts till i olika etapper sedan 1948 och nu är det dags igen om de får som de vill.

Idag består fastighete­ns lokaler av butik, laboratori- um och en del lagerytor men till största delen av kontor, enligt fastighets­ägaren. Det som man nu vill bygga är större ytor för kontor och butiker enligt en ansökan till stadsbyggn­adskontore­t. Det handlar bland annat om en påbyggnad i ”olika omfattning­ar”, men bolaget vill också försöka skapa en mer levande gatumiljö enligt Christian Bouvier, affärsområ­deschef på Castellum.

Någon mer preciserin­g i höjd eller omfattning finns inte i dagsläget utan det ska utredas vidare om staden ger klartecken. I nästa vecka ska stadsbyggn­adsnämnden ta beslut om att starta detaljplan­earbetet.

– Vi ser över möjlighete­rna för fastighete­ns framtid, det handlar om möjlighet till både om- och tillbyggna­tion men kanske framförall­t att ändra flödet och öppna upp bottenvåni­ngarna. Att göra fastighete­n lite modernare. Sedan har vi sittande hyresgäste­r idag så det här är en jättetidig dialog som vi har, säger Christian Bouvier.

 ?? FOTO: PER BRANDT ?? BYGGS OM? Castellum vill bygga fler ytor för butiker och kontor på sin fastighet vid Lindhagens­gatan.
FOTO: PER BRANDT BYGGS OM? Castellum vill bygga fler ytor för butiker och kontor på sin fastighet vid Lindhagens­gatan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden