Mitt i Kungsholmen

Mer livepoesi på Kungsholme­n

Diktälskar­e och poeter, lystring! Nästa helg ploppar inte mindre än två tillfällig­a öppna scener för skalder upp på Kungsholme­n.

-

Platser för poesi strösslas det kanske inte med på vare sig Kungsholme­n eller Stockholm i övrigt. Men nu erbjuds två scener just för poesi på samma gång. Öppna scener där lyriker som vill framföra sina verk publikt kan anmäla sig.

Det första sker på lördag 10 november på S:t Eriksgatan 10. Det är förlaget Författare­s Bokmaskins årliga event, med anor sedan 1993, som ligger bakom. Eventet är för att fira en antologi av dikter som poeter har fått skicka in, där de också kommer läsa dessa på scenen. Men även andra lyriker är välkomna upp på scenen om man vill testa att framföra sina verk offentligt.

– Det är en releasefes­t där alla får ett gratisexem­plar av boken, sedan kan man köpa fler om man vill. Förut gjorde vi allt på en dag, med inlämning, tryckning och så hämtade man sitt ex och läste dikten på kvällen. I år har vi samlat in dikterna i förväg, säger Ann Svenske på förlaget.

Dagen efter, söndagen den 11 november, är det dags igen – och bara ett stenkast bort. Då arrangerar två av de medverkand­e poeterna i nämnda antologi, Titti Spaltro och Lars Larsen, en ny öppen poesiscen på Kungsholme­ns Bibliotek mellan klockan 13-15.30. Intressera­de ska anmäla sig en halvtimme innan eventets start.

Att det blir två öppna poesiscene­r är kul, tycker Ann Svenske. Det behövs fler liknande platser.

– Absolut, jag tycker inte att det finns så många platser för det i stan. Våra event har varit väldigt populära och uppskattad­e hela vägen. Det ringer folk i augusti och undrar om det blir något i år, säger hon.

 ?? FOTO: PER BRANDT ?? Per Brandt SCENEN. Nere i källaren får man framföra sina dikter. Där sätts även alla dikter i antologin upp på ett diktplank. ÖPPNAR UPP. Per och Ann Svenske på förlaget Författare­s bokmaskin håller en öppen scen i poesi i samband med ett antologi-släpp. En tradition sedan 1993.
FOTO: PER BRANDT Per Brandt SCENEN. Nere i källaren får man framföra sina dikter. Där sätts även alla dikter i antologin upp på ett diktplank. ÖPPNAR UPP. Per och Ann Svenske på förlaget Författare­s bokmaskin håller en öppen scen i poesi i samband med ett antologi-släpp. En tradition sedan 1993.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden