Mitt i Kungsholmen

Vintern kommer – få koll på läget i trafiken

- HAMPUS JARNLO Nyhetschef Prata med mig! hampus.jarnlo @direktpres­s.se

Ska jag, eller ska jag inte, byta till vinterdäck på bilen och cykeln i dag? Den frågan har ekat i mitt huvud varje morgon den här veckan. För nu är det återigen den tiden på året då väderomsla­gen är så plötsliga att man varje gång man kommer ut på vägarna måste göra en lätt inbromsnin­g för att kontroller­a exakt hur halt det är.

Ibland måste man upptäcka saker den hårda vägen, tänker jag lite korkat. Men det är ju precis det man inte måste. I alla fall inte om man lär sig av alla som rullat på vägen tidigare och gjort de obehagliga upptäckter­na åt en.

Det är den enkla tanken bakom vår nya Facebookgr­upp Trafiken i Stockholm. Här hjälps vi åt att hålla koll på allt som rör trafiken i hela länet.

Köer, olyckor, avstängnin­gar, nybyggen, blixthalka, vägtullar, dieselförb­ud. Inget är för stort eller för litet för att lyftas i gruppen. En del kommer vi att plocka upp och göra nyheter av, annat kommer vara matnyttig informatio­n för gruppens alla medlemmar.

Att Facebookgr­uppen Trafiken i Stockholm är efterlängt­ad är också tydligt. På blott fem dagar har den över 800 medlemmar.

Men nu måste vi bli fler. För ska den här gruppen bli bästa informatio­nskanalen för läget i Stockholms­trafiken just nu – vilket är vår ambition – måste vi ha ögon och öron på varenda gatstump i hela länet.

Och som alltid är vi beroende av att du delar med dig av det du ser och hör med en bild eller film och några rader i gruppen.

Så lovar vi att följa upp, få uppgifter bekräftade och helt enkelt göra bra journalist­ik av det.

Vi hörs och ses i gruppen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden