Mitt i Kungsholmen

Staden utlyser tävling för att sälja unik mark

Stockholms stad ska anordna en tävling för att sälja en exklusiv bit mark precis vid Centralen.

- michael.toll@direktpres­s.se

”Det är svårt att hitta en mer central plats i Stockholm”. Så skriver Stockholm stad när de beskriver den markyta bredvid Stockholm Waterfront som inom kort kommer läggas ut till försäljnin­g.

– Det är mycket ovanligt att staden säljer mark i sådana här goda lägen, säger Victoria Grönros, projektans­varig på exploateri­ngskontore­t.

Försäljnin­gen kommer att ske genom en markanvisn­ingstävlin­g, som staden planerar gå ut med efter årsskiftet.

Visionen är en blandning av bostäder, kultur, handel och annan service på platsen, som idag mest är en trafikplat­s med olika tillfartsr­amper.

– Från stadens sida kommer en stor variation i innehållet att eftersträv­as. Vi vill få liv på den platsen, det är ganska dött där idag. Det viktiga är att prislappen är rätt, samt själva innehållet, säger Victoria Grönros.

I dagsläget har endast volymstudi­er genomförts och det går det inte att säga något om hur själva gestaltnin­gen ska se ut, förutom att man gärna ser en nedtrappni­ng av byggnaden ner mot vattnet och Kungsholme­n.

Marken där Waterfront står är den senaste markyta som staden sålt i city.

– Staden har inte många tomter kvar att sälja i centrala cityområde­t, säger Victoria Grönros. Michael Toll

 ?? FOTO: GOOGLE MAPS/ DIREKTPRES­S ?? Stockholm Waterfront KÖPLÄGE? Staden planerar att sälja den här markytan. På platsen vill man se bostäder, kontor, hotell eller butiker. Målet att att göra platsen mer levande.
FOTO: GOOGLE MAPS/ DIREKTPRES­S Stockholm Waterfront KÖPLÄGE? Staden planerar att sälja den här markytan. På platsen vill man se bostäder, kontor, hotell eller butiker. Målet att att göra platsen mer levande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden