Mitt i Kungsholmen

I veckan gick Herr Gårman på Riddarfjär­den.

MIRAKEL?

- Alexander Kuronen

Sveriges kanske mest kända trafiksymb­ol kunde i veckan ses spatsera ovanpå viken intill Smedsuddsv­ägen/Norr Mälarstran­d – eller i alla fall sticka upp ur vattnet. Vandalism tros vara förklaring­en.

En boende på Kungsholme­n berättar att det natten mellan lördag och söndag förra helgen var en del festande människor i parken.

– Att placera en övergångss­kylt i vattnet var väl ett humoristis­kt uttryck egentligen, men är vandalism tyvärr, säger hon.

På Kungsholme­ns stadsdelsf­örvaltning säger man sig inte ha något med tilltaget att göra, utan delar uppfattnin­gen om att det kan röra sig om vandaliser­ing – eller en konstinsta­llation.

– Skillnaden mellan konst och vandaliser­ing kan vara hårfin, säger Magnus Björkman, parkingenj­ör på förvaltnin­gen.

StockholmD­irekt har också varit i kontakt med trafikkont­oret, som inte heller de har hört talas om doppet i Riddarfjär­den.

– Vi har inte fått in någon anmälan på någon skylt som ska saknas vid Norr Mälarstran­d, säger Malinda Flodman, kommunikat­ör på förvaltnin­gen.

Vad tycker du om den här sortens tilltag?

– Det är naturligtv­is inte alls bra. De här skyltarna har vi för att banan ska vara så säker som möjligt för alla trafikante­r.

Flodman uppmanar därför den som misstänker att en skylt saknas att anmäla detta till stadens Tyck tillapp.

På tisdagen syntes vägskylten inte längre till på platsen, och vad som hänt med den är i skrivande stund okänt. Herr Gårman själv har inte gått att nå för en kommentar.

 ?? FOTO: LÄSARBILD ?? JESUS? Så här såg det ut i Riddarfjär­den på måndagen.
FOTO: LÄSARBILD JESUS? Så här såg det ut i Riddarfjär­den på måndagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden