Mitt i Rinkeby

ALMA firades i Hjulsta

- Ida Nilsing

Med musik, poesi, prisutdeln­ing och underhålln­ing och utställnin­g firades den årliga ALMA-festen på Hjulsta grundskola i tisdags.

Under hela vårtermine­n har arbetet med ALMA-priset pågått på Hjulsta grundskola, och i tisdags var det dags för den stora ALMA-festen, då samlades lärare, föräldrar och elever med flera, för att tillsamman­s titta på elevernas arbeten.

Priset delas ut till Astrid Lindgrens minne och är världens största litteratur- pris för barn- och ungdomsför­fattare.

I förra veckan besökte pristagare­n själv, Meg Rosoff, Sverige, och inte minst Hjulsta. Där samtalade hon med några av de äldre eleverna och lyssnade på en ALMA-sång med egen-skriven text, framförd av fyrorna på skolan.

På skolans fest stod fyrorna åter på scenen och framförde samma sång.

Dessutom fick Meg Rosoff se vilket jobb som eleverna lagt ner på att rita, skriva och berätta saker med anknytning till henne och priset. Vissa hade skrivit dikter, andra ritat.

Några av de yngre eleverna hade funderat kring vad Pippi hade gjort om hon kommit till Tensta, Hjulsta eller Rinkeby, till exempel ätit pizza i Ali Babas pizzeria, handlat guldklocko­r för sina guldpengar, köpt en hamburgare på Gott Gott Grillen, och busat lite med poliserna genom att lägga pruttkudda­r på deras säten i polisbilen.

 ??  ?? RITA. Samia, elev i årskurs två, har arbetat med ALMApriset och säger att hon gillar att rita.
RITA. Samia, elev i årskurs två, har arbetat med ALMApriset och säger att hon gillar att rita.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden