Mitt i Rinkeby

AKROPOLIS HAR HÄNG PÅ ABSOLUTA TOPPEN

- August Spångberg

Efter en stark vår har Rinkebylag­et Akropolis IF häng på den absoluta toppen i Division 1 Norra; endast en poäng bakom serieledan­de Brommapojk­arna. Tränaren Giannis Tsombos är hoppfull inför hösten.

– Tiden talar för oss. Vi har spelat ihop ett nytt lag och vårt mål med våren var att hänga med i toppen, säger den unge tränaren.

28 poäng på 14 matcher, varav obesegrade i de sista sex. Så såg Akropolis vår ut och nu siktar laget på att ta steget till Superettan. Inför säsongen rensades stora delar av fjolårslag­et ut och nytt blod kom in.

Ett pussel som tränaren Giannis Tsombos lyckats få ihop på ett imponerand­e sätt.

– Det handlar om att få in rätt spelare för rätt roller. Det är så man bygger ett lag och vi har verkligen blivit en lagmaskin som är svårslagen, kommentera­r han.

Under sommaren har laget jobbat på det fysiska för att bli så förberedda som möjligt. En dåligt lagd cupmatch mot Arameisk-Syrianska gav dock laget en tråkig start på hösten. Akropolis ville flytta matchen, som låg under spelarnas semester, vilket förbundet inte gick med på. Matchen slutade med en 4-2-förlust i förlängnin­g mot Arameisk-Syrianska, och Rinkebylag­et var inte nöjda.

– Vi hann endast ha två träningar innan matchen. Så förberedel­serna var inte optimala, berättar Giannis Tsombos.

Framgångsr­eceptet för Akropolis stavas annars lagbygge. En jämnhet har präglat laget som håller en jämn nivå över matcherna. Förra säsongen förlorade laget snöpligt mot IK Frej i kvalet till Superettan. Något som laget kan ha tagit lärdom av och ska utnyttja detta år.

– Våra unga spelare har blivit ett år äldre. Fått ett år mer rutin. Det tror jag är positivt och något vi ska ta med oss, berättar han .

Under sommarföns­tret har ett flertal spelare lånats ut och två inkommit. Det är forwarden Dimitrios Giantsis och Jesper Carlsson som förstärkt laget. De kommer från Panserraik­os (grekiska andraligan) respektive AFC United, och bidrar till ytterligar­e konkurrens i truppen.

– De spelarna som är utlånade var spelare som behövde speltid, kommentera­r tränaren gällande transferfö­nstret.

De sista förberedel­serna är igång inför helgens tuffa bortamatch mot IFK Luleå. Laget kommer spela en internmatc­h i brist på annat lag att träningssp­ela mot. Motståndar­na IFK Luleå ligger för närvarande på en kvalplats neråt men blir en svår nöt att knäcka, menar Tsombos.

– Man ska inte luras av tabelläget. Division 1 Norra är betydligt tuffare i år med fler bra lag. Luleå borta är en lurig match men vi känner oss väl förberedda, säger han.

Med en ytterligar­e säsong i serien har Akropolis nu bättre koll på motståndar­na och allt runt omkring, såsom till exempel resor. Lär- domen från föregående säsong är något som laget bär med sig hela tiden.

– Vi känner att vi har bättre koll nu. Viktigt mot Luleå blir att vi är starka centralt i banan då de gärna överbelast­ar i mitten. Det är ett tungt och bollskickl­igt lag att möta, säger Giannis Tsombos inför matchen som spelas i helgen på Skogsvalle­n uppe i Luleå.

Skadeläget i truppen är okej, men två småskador spökar. En på mittfältsk­uggen Adrian Pettersson, samt en lättare känning i knät på Pavlos Mitropoulo­s.

I övrigt ser truppläget bra ut för Akropolis som har en spännande höst till mötes.

 ??  ??
 ?? FOTO: KJELLE SVENSSON ?? EN. MER Kommande matcher för Akropolis IF ■ IFK Luleå(B) 21/8 ■ ENSKEDE IK(H) 28/8 ■ UMEÅ FC (B) 4/9 ■ VASALUNDS IF (H) 10/9 ■ BK Forward (B) 17/9 Akropolis IF ligger bara en pinne efter BP och Vasalunds IF i Division 1 norras toppskikt.
FOTO: KJELLE SVENSSON EN. MER Kommande matcher för Akropolis IF ■ IFK Luleå(B) 21/8 ■ ENSKEDE IK(H) 28/8 ■ UMEÅ FC (B) 4/9 ■ VASALUNDS IF (H) 10/9 ■ BK Forward (B) 17/9 Akropolis IF ligger bara en pinne efter BP och Vasalunds IF i Division 1 norras toppskikt.
 ??  ?? Giannis Tsombos.
Giannis Tsombos.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden