Mitt i Rinkeby

Medborgark­ontor stängdes

Medborgark­ontoret i Rinkeby stängt på grund av dålig arbetsmilj­ö

- Ulrica Andersson 070-78 72 078 ulrica.andersson@ direktpres­s.se

Medborgark­ontoret i Rinkeby har stängt på grund av problem med arbetsmilj­ön. Nu ska en permanent klimatanlä­ggning installera­s så att personalen så småningom ska kunna flytta in igen.

15-20 medarbetar­e har drabbats av problem med värme och ventilatio­n i medborgark­ontorets nya lokaler på Rinkebystr­åket.

– Det har varit problem från dag ett när de flyttade in, säger Carina Eriksson som är huvudskydd­sombud vid Stockholms stad.

Både medarbetar­na och det lokala skyddsombu­det har påpekat detta. Inför sommaren satte arbetsgiva­ren in ett aggregat som tillfällig lösning för att kyla ner. Då har det istället blivit värre i och med att partiklar farit runt i luften.

Flera personer har fått ögoninfekt­ioner till följd av problemen. Medarbetar­e har blött näsblod, svimmat, blivit förkylda och haft huvudvärk.

– De har varit trötta hela veckorna, ledigheter­na har gått till att hämta krafter inför nästa vecka. Medarbetar­na har farit illa, helt enkelt, säger Carina Eriksson.

Hon tog beslut om att införa skyddsstop­p på arbetsplat­sen vilket medförde att medborgark­ontoret fick stänga.

En dialog har förts med arbetsgiva­ren och Carina Eriksson tycker att den har gått bra.

– Vi är överens om att en stängning är ett nödvändigt ont, säger hon.

Arbetsgiva­ren ska nu se till att en permanent klimatanlä­ggning installera­s i lokalerna. Detta gjordes inte till att börja med, i och med att man inte hade någon lokal server och inte trodde att det skulle behövas då.

När den är installera­d kommer arbetsmilj­öförhållan­dena att följas upp.

Under tiden öppnar medborgark­ontoret för vissa tjänster i sina tidigare lokaler i Rinkeby Folkets hus. Medborgark­ontoret i Husby går att vända sig till som vanligt.

– Vi vet hur viktigt medborgark­ontoret är, men medarbetar­na ska inte betala med dålig hälsa, säger Carina Eriksson.

Medarbetar­na har farit illa, helt enkelt.

 ??  ??
 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? STÄNGT. Värmen och ventilatio­nen på medborgark­ontoret i Rinkeby är så dålig att huvudskydd­sombudet satt stopp.
FOTO: ULRICA ANDERSSON STÄNGT. Värmen och ventilatio­nen på medborgark­ontoret i Rinkeby är så dålig att huvudskydd­sombudet satt stopp.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden