Mitt i Rinkeby

Nämnden beslutade om extern utredning

- Kerstin Gustafsson

Stadsdelsn­ämndens ordförande Awad Hersi, MP, ska utredas av en extern utredare. Det beslutade Spånga-Tensta stadsdelsn­ämnd på senaste sammanträd­et.

– Det är anmärkning­svärt att en förkrossan­de majoritet av nämnden fattar detta beslut. Det visar att den röd-gröna majoritete­n har kollapsat, menar Ole-Jörgen Persson (M), som var den som lade fram förslaget.

Det var dock ingen nyhet för honom att det fanns kritik mot Awad Hersi.

– Nej, jag har hört att det fanns tjänstemän som var missnöjda med att han inte såg gråzonen mellan politiker och tjänstemän.

De kallar det en häxjakt.

– Det kan jag inte bemöta. Jag tycker att media har gjort ett grundligt arbete, med så många som oberoende av varandra har samma åsikt.

Vänsterpar­tiet valde inte delta i beslutet

– Vi var inte inbjudna till de möten där förslaget hade diskuterat­s, säger Rashid Mohammed, (V). Vi ville skicka förslaget till förvaltnin­g för beredning, vilket är praxis. Nu fattades beslut vid sittande bord. att

Miljöparti­ets Sus Andersson meddelade att hon inte har tid att uttala sig om gruppledar­en i sitt parti, Awad Hersi, utan hänvisade i ett sms till sina partikamra­ter i Stadshuset.

På senaste kommunfull­mäktigemöt­et i Stockholms stad uttalade finansborg­arrådet Karin Wanngård (S) sitt stöd till Miljöparti­ets gruppledar­e, som krävt att Awad Hersi ska avgå.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden