Mitt i Rinkeby

REVANSCH FÖR RINKEBY I HEMMADERBY­T

- Anders Ekström

Det blev en varsin seger i årets Järvaderby­n i Division 5. Rinkeby var det klart bästa laget och kunde vinna inför storpublik­en på Spånga IP. Tuman Badjie blev stor matchhjält­e med sina två mål i 3-1-segern i derbyt.

Det var egentligen inget större snack vilket lag som ville mest i fredagens Järvaderby. Redan från start var Rinkeby United det klart bästa laget. Med en och intensiv hög press tilläts de rosaklädda Husbyspela­rna inte att bygga upp anfallen. Husby blev stressade och välfyllda Spånga IP väntade på ett hemmamål.

Och det kom genom Tuman Badjie i den 34:e matchminut­en. Helt klart rättvist. Rinkeby var fortsatt det bättre laget och ökade sedan på ledningen efter drygt 20 minuter in i den andra halvleken, målskytt var Aram Isa Saad.

De 2 200 (!) åskådarna väntade sedan på att Rinkeby United skulle utöka ledningen. Men istället kom det en reducering, när Youssef Byjaouane slog in en straff. Men närmare än så kom inte gästerna från Husby FF. Rinkeby var för starka och kunde, även det på straff, slå in 3-1. Målskytt var återigen Tuman Badjie – hans andra i matchen. Hemmalaget Rinkeby vann Järvaderby­t klart rättvist.

– Vi gör det jävligt bra och spelar precis som vi ska. Vi gör vårt jobb där ute riktigt bra, säger Rinkebys huvudträna­re Eyüp Ayhan strax efter slutsignal­en.

Husby FF vann årets första derby med 4-2 (1-1) i april och därmed tog Rinkeby en skön revansch. Dessutom gick de förbi Husby FF i tabellen – med ett plusmål (!).

– Det var riktigt skönt. Nu är vi med igen och slåss om andra- och tredjeplat­sen, fortsätter Eyüp Ayhan.

I Husby-lägret var det av förklarlig­a skäl inte lika muntert.

– Det känns givetvis trist, men de var bättre och hungrigare idag. Deras höga press störde oss och vi hittade inte rytmen i spelet, säger HFF-tränaren Armin Iranpak

Att ett Division 5-derby lockar över 2 000 åskådare är inget annat än fantastisk­t, menar båda klubbrepre­sentantern­a.

– Det är helt sjukt för Division 5. Sådant här behövs. Det var kärlek och respekt hela kvällen, säger Armin Iranpak och får medhåll av sin kollega i Rinkeby.

– Det var grymt, helt enkelt. Grymt! Nu återstår bara två matcher av säsongen.. Husby FF ligger fyra och Rinkeby trea (på målskillna­d). Ettan är garanterat att gå upp en division – men det kan även bli flera lag. Det bestämmer förbundet efter säsongen. Med det målet i sikte går nu båda Järvalagen in i sluttampen med högt huvud.

– Vi ska hämta hem sex poäng och sedan får vi se. Under hösten har vi verkligen hittat spelet, glädjen och harmonin i laget. Alla spelar verkligen för varandra, säger Rinkebys Eyüp Ayhan.

För Rinkeby återstår matcher mot Åkersberga och FC Plavi Team. För Husby väntar jumbon Rydbo och Bollstanäs SK.

– Vi ska ta ut derbyförlu­sten på Rydbo. Vi ska minst hålla oss på tredjeplat­sen och jag hoppas även att tvåan Olympiacos tappar, avslutar Armin Iranpak.

Det var grymt, helt enkelt. Grymt!

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? GLÄDJE. Hela derbyt genomsyrad­es av glädje och respekt från båda lagens och publikens sida.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM GLÄDJE. Hela derbyt genomsyrad­es av glädje och respekt från båda lagens och publikens sida.
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? KVITTERAT. Husby FF och Rinkeby United vann varsitt derby 2016. Rinkeby vann fredagens match med 3-1.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM KVITTERAT. Husby FF och Rinkeby United vann varsitt derby 2016. Rinkeby vann fredagens match med 3-1.
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? GLÄDJE. Hela derbyt genomsyrad­es av glädje och respekt från båda lagens och publikens sida.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM GLÄDJE. Hela derbyt genomsyrad­es av glädje och respekt från båda lagens och publikens sida.
 ??  ?? HFF-tränaren Armin Iranpak
HFF-tränaren Armin Iranpak
 ??  ?? VÄLFYLLT. 2 200 åskådare hade letat sig till Spånga IP för att se derbyt. Faktiskt mer än BK Häcken och Falkenberg­s FF lockat i Allsvenska­n vid fyra respektive två tillfällen 2016.
VÄLFYLLT. 2 200 åskådare hade letat sig till Spånga IP för att se derbyt. Faktiskt mer än BK Häcken och Falkenberg­s FF lockat i Allsvenska­n vid fyra respektive två tillfällen 2016.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden