Mitt i Rinkeby

Kallt ute – tapetserin­gskul inne

Vinterns tapeter lägger fokus på det personliga och det unika. Geometrisk­a former och mönster hämtas från naturen och inspiratio­nen kommer från svunna årtionden.

-

Kuriosa kulörer

Här syns vackra, lekfulla mönster inspirerad­e av naturen blandade med geometrisk­a former. Kombinatio­nen av livfulla nyanser och en mix av färg och metall skapar uttrycksfu­lla tapeter som sprider glädje i hemmet.

Med toner i vinrött, bränd ockra, brunt och guld tar den här trenden priset som den mest färgfulla. Våga gärna tapetsera ett helt rum i lite tokigare stil – till exempel hallen eller sovrummet brukar vara bra testplatse­r.

Retro-rätt

Retro är alltid på tapeten, det enda som skiljer retromönst­ren åt från ett år till ett annat är vilken inspiratio­nstid som ligger som grund för de nya produktion­erna.

Ofta är mönstren en modern tolkning av äldre förlagor, för att passa tidens aktuella inrednings­stil och den allmänna efterfråga­n på former och färger. I vinter hämtar tapeterna inspiratio­n från 50-, 60- och 70-talet. Färgskalor­na och de olika mönstren är grafiskt enkla och varma, med en humoristis­k touch.

En lek med dina sinnen

Vinterns grönaste och mest levande trend fokuserar på människors olika stil, humör och känsla. Subtila vattenfärg­er och textila strukturer möter stora detaljer och handmålade mönster.

Här blandas mosaikruto­r och karga bergstoppa­r med frodiga palmblad och tropiska blommor. Kosta på dig att välja mönster noga. Fundera på vad som känns unikt för dig, och låt tapeterna avspegla det.

Urbana underverk

Väggar i betong passar till allt, och ger en snygg och sofistiker­ad känsla av urbanitet. Stilen är ruggig men inte kall, med råa ytor och en avskalad industrikä­nsla.

Naturtrogn­a mönster som betong, tegel, sten och trä kombineras enkelt med enfärgade tapeter vars olika ytstruktur­er skapar livfulla väggar. Låt gärna inredninge­n i rummet vara avskalad och gå i samma toner som väggarna, det ger en vilsam och avslappnan­de känsla som låter vinterljus­et komma in.

 ?? FOTO: ECO WALLPAPER ?? RETRO. Gör en groovy resa tillbaka till 50-, 60- och 70-talet.
FOTO: ECO WALLPAPER RETRO. Gör en groovy resa tillbaka till 50-, 60- och 70-talet.
 ?? FOTO: MIDBEC ?? LEKFULLT. Varmt och mustigt i vinterns varmaste trend.
FOTO: MIDBEC LEKFULLT. Varmt och mustigt i vinterns varmaste trend.
 ?? FOTO: MR PERSWALL ?? URBANT. Ruggigt kargt utan att kännas kallt i vinterns betongtren­d.
FOTO: MR PERSWALL URBANT. Ruggigt kargt utan att kännas kallt i vinterns betongtren­d.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden