Mitt i Rinkeby

Rinkebybor missnöjda med snöröjning­en

- Jonas Carlsson

Taxichauff­ören Jamal Kanono fastnade mitt i snökaoset förra veckan. Och många liksom han är missnöjda med årets snöröjning. – Det brukar vara bättre, det är mycket is med gropar, säger Rinkebybon Maryam Mohamed.

Flera Rinkebybor var inte nöjda med snöröjning­en under snökaoset och dess efterfölja­nde dagar. En taxichauff­ör berättade att han inte kunde jobba under en stor del av dagen när snön stod i som värst under kaoset.

– Jag kunde inte jobba på grund av snön. Jag tog en körning härifrån (Rinkeby) till Arlanda. Det brukar ta en halvtimme, men det tog tre och en halv timme, säger taxichauff­ören Jamal Kanono som inte var nöjd med röjningen.

Det sades i media att det var det värsta snökaoset på 111 år. Men det ger inte Jamal mycket för som ursäkt.

– Jag har bott här i trettio år och man reagerar så här varje år (att det skulle vara problem med snöröjning­en), säger Jamal Kanono.

Han tror också att Rinkeby prioritera­s ner.

– Här har det ramlat folk och gjort illa sig. I Danderyd blir det snabbt åtgärdat, säger han och påpekar såklart genast att Danderyd dock är en annan kommun.

Flera personer som vi träffar på Rinkeby torg menar att staden borde vara bättre förberedda när det kommer mycket snö.

– I Sverige brukar det vara vinter sex månader, säger Mesrin Fakka.

En del var inte nöjda, men menade att det brukar vara bättre. Från de styrande i Stockholms stadshus har man sagt att man ska prioritera vissa gångstråk inom Stockholms kommun. Maryam Mohamed som kör sin barnvagn påpekade att det var ganska bra skottat ifrån början, men att det är lite svårt nu när snön börjat smälta.

– De brukar vara bättre, men det är mycket is med gropar, säger Maryam Mohamed.

 ?? FOTO: JONAS CARLSSON ?? SNÖRÖJNING. Kom precis när vi frågade folk på torget.
FOTO: JONAS CARLSSON SNÖRÖJNING. Kom precis när vi frågade folk på torget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden