Mitt i Rinkeby

Framtidens förskola invigdes i Rinkeby

- Jonas Carlsson jonas.carlsson@direktpres­s.se

Det var feststämni­ng på förskolan Bergsgårde­n på Bredbyplan i Rinkeby nyligen. Då invigdes en speciell förskola, rentav tänkt som framtidens förskola.

– Det känns underbart. Vi fick fint väder också, säger förskolech­efen Razieh Zeinoddin.

Representa­nter från det kommunala skolfastig­hetsföreta­get Sisab, försko le per- sonal, föräldrar och barn var på plats för invigninge­n på förskolan som har varit i drift i några månader.

Självklart fick barnen klippa bandet som gjorde klart att förskolan var officiellt invigd. Barnen klippte även ett rött band som invigde flera konstverk av Hanna Nilsson.

Dessa bestod av varsin bakgrund med olika sorters sten dekorerade med bok- stäver från världens alla hörn.

Förskolan är den elfte förskolan i Stockholms­området som går under beteckning­en ”Framtidens förskola”. Exteriören och färgsättni­ngen kan se annorlunda ut, men planlösnin­gen är densamma i alla ”Framtidens förskolor” och finns för cirka 100, 120 eller 160 personer.

Poängen med standardis­eringen är att man kan halve- ra bygg- och processtid utan att hela tiden börja på ett nytt vitt ark. Dessutom ska man behålla kvalitet och miljökrav. Det lär bli fler sådana här förskolor.

– Vi kommer bygga jättemånga sådana här, säger Per Backe, fastighets­chef norr på Sisab.

Förskolan Bergsgårde­n har plats för cirka 100 barn och har sex avdelninga­r.

 ??  ??
 ?? FOTO: JONAS CARLSSON ?? PRESENT. Per Backe från SISAB överräcker en present till förskolan och förskolech­efen Razieh Zeinoddin.
FOTO: JONAS CARLSSON PRESENT. Per Backe från SISAB överräcker en present till förskolan och förskolech­efen Razieh Zeinoddin.
 ??  ?? GLÄDJE. Det var det på förskolan Bergsgårde­n under invigninge­n.
GLÄDJE. Det var det på förskolan Bergsgårde­n under invigninge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden