Mitt i Rinkeby

Luca vill upp men kan stanna

- Jonny Andersson

Alla fotbollssp­elare vill spela så högt som möjligt.

På onsdag blir Luca Gerbino Polo kontraktsl­ös och med 25 division 1-mål lär han få samtal från tränare och sportchefe­r.

– Alla fotbollssp­elare vill spela så högt som möjligt, men det ska passa två parter, säger Akropolis succéforwa­rd.

– Jag gjorde kanske 20 mål när jag var 15-16 år. 25 är rekord för mig och jag är jättenöjd. Akropolis har spelat en fotboll som passar mina egenskaper.

Luca Gerbino Polo kom 2013 med sin svensk-italienska flickvän till Stockholm för att studera. Han skulle även spela fotboll. Liksom hemma i Italien blev det trassligt.

– Jag spelade i två italienska Division 3-lag som båda gick i konkurs. Gräset var inte grönare i Sverige. Södertäl-jeklubben Syrianska lät honom träna fram till mars innan de skickade honom till Valsta Syrianska i Märsta.

– Det sämsta jag kunde gått med på, säger han och ruskar på huvudet.

Han hann bli bunden till klubben innan Özcan Melkemiche­l, en gång tränarprof­il i nämnda Syrianska, uppfattade situatione­n. Året efter var kontakten knuten och Luca Gerbino Polo i Melkemiche­ls Athletic FC.

– Första året var bra och jag gjorde elva mål i Division 1.

Vilket var internt mest i Athletic som vann serien och gick upp i superettan. 2015 började också bra innan Melkemiche­l valde en annan typ av fotboll, där Luca inte var en given forward.

– De spelade sig in i straffområ­det.

Luca vill ha bollen på sig i straffområ­det. Med 194 centimeter, bra skott och kraftfullt huvudspel är han en klassisk avslutare.

– Och target, fyller han i.

I ambitionen att få mer speltid hamnade 29-åringen i Akropolis. Succé är en underdrift.

– Han är enastående bra på att ta hand om returer, säger Johan Blomberg, assisteran­de tränare i Akropolis. Han söker sig till lägen och kommer fascineran­de ofta rätt.

Luca studerar management, han och tjejen trivs väldigt bra i Stockholm och han antyder att han inte nappar på vad som helst. Om telefonen går varm tänker han ändå lyssna.

– Alla fotbollssp­elare vill spela så högt som möjligt.

Georgios Gogas, Akropolis sportchef. ser en risk att målskytten lämnar. Helt säker är han ändå inte.

– Jag tror att han trivts bra och gillar den fotboll Akropolis spelar.

– Jag vet inte. Vi får se, avslutar Luca och är förtegen om några klubbar redan tagit kontakt.

 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? ÅTRÅVÄRD. En skyttekung är alltid attraktiv på transferma­rknaden men Luca Gerbino Polo utesluter inte att han kan stanna i Akropolis IF.
FOTO: JONNY ANDERSSON ÅTRÅVÄRD. En skyttekung är alltid attraktiv på transferma­rknaden men Luca Gerbino Polo utesluter inte att han kan stanna i Akropolis IF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden