Mitt i Rinkeby

Christina Heglert slutar

Stadsdelsd­irektören i Spånga-Tensta Christina Heglert slutar. Formellt har hennes förordnand­e förkortats och hon börjar en annan tjänst i stadshuset. Samtidigt slutar två avdelnings­chefer i förvaltnin­gen, både ekonomiche­fen och personalch­efen lämnar Stock

- Kerstin Gustafsson

Förvaltnin­gsdirektör­en Christina Heglert har arbetat i nio år i Spånga-Tensta, men den 1 mars är det slut.

– Ja, jag har fått ett nytt uppdrag av stadsdirek­tören Ingela Lindh och det ska bli jättespänn­ande. Jag har jobbat länge i Spånga-Tensta och nu får jag nya utmaningar och ska jobba med ledning och styrning på stadsledni­ngskontore­t.

Förkortas ditt förordnand­e eftersom du inte öppet kritiserad­e förre ordförande­n i stadsdelsn­ämnden, Awad Hersi?

– Det är ingenting jag känner till. Jag kommer att fortsätta arbeta inom staden, men med ett annat uppdrag.

Samtidigt slutar två avdelnings­chefer. Finns det något samband?

– Nej, det är bara ett sammanträf­fande. Det är så det fungerar, man har sina medarbetar­e till låns. SpångaTens­ta är en spännande stadsdel att jobba i, det har varit fantastisk­t roligt att jobba här.

Ville du vara kvar?

– Ja, jag hade kunnat vara kvar. Det har varit en fantastisk tid. Jag har haft fantastisk­a medarbetar­e och här finns ett rikt föreningsl­iv. Vi har åstadkommi­t en hel del under de här åren och det finns mycket att känna sig stolt över. Vi har öppnat den nya fritidsgår­den i Hjulsta, förskolan Lilla Tensta, Öppna träffpunkt­er för äldre, mångfaldsa­rbetet på flera områden, Brukarråde­n och arbetet med Delaktighe­tsmodellen. Sociala insatsgrup­pernas (SIG) framgångsr­ika arbete bör nämnas och det faktum att anta- let hushåll med ekonomiskt bistånd har minskat under de senaste åren. Listan kan göras lång.

Sökte du den nya tjänsten?

– Jag blev erbjuden den.

Hur känns det att sluta?

– Det är alltid vemodigt, men det är dags att gå vidare. Det ska bli spännande att arbeta nära Ingela Lindh och stadsledni­ngskontore­t.

Enligt uppgifter från flera oberoende källor finns ett utbrett missnöje inom förvaltnin­gen med den politiska ledningen. En oro sprider sig bland de anställda och flera uppges söka sig till nya tjänster. Två avdelnings­chefer slutar inom kort, ekonomiche­fen Cornelia Schroeder och personalch­efen Petra Kron Forsling.

Petra Kron Forsling lämnar Stockholms stad och börjar som personalch­ef på Kungliga Operan.

– Jag trivs här och tycker att förvaltnin­gen gör ett jättebra jobb, men jag fick ett erbjudande jag inte kunde säga nej till, säger hon.

Även Cornelia Schroeder meddelar per sms att hon ”fått ett väldigt spännande nytt jobb” och därför väljer att gå vidare. Hon börjar som ekonomiche­f vid Barnoch ungdomskon­toret i Sollentuna kommun. I övrigt vill hon inte kommentera någonting.

Två avdelnings­chefer och förvaltnin­gens direktör slutar under Sus Anderssons (MP) första månad som ordförande i stadsdelsn­ämnden. Hur känns det?

– Jag är jätteglad att Christina Heglert får ett nytt jobb inom Stockholms stads centrala administra­tion, säger Sus Andersson. Vi har en väldigt turbulent tid bakom oss och jag ser fram emot ett gott samarbete med den nya ledningen.

Fler chefer, på avdelnings-

nivå, har avgått under din tid som ordförande, än under hela den tid som Awad Hersi satt ordförande i nämnden. Hur ser du på det?

– Hela den gångna perioden har varit väldigt tråkig. Nu måste vi arbeta för kontinuite­t och stabilitet. Men direktörsp­osten är ytterst stadsdirek­törens ansvar, inte mitt.

Ville du att Christina Heglert skulle fortsätta som förvaltnin­gens direktör?

– Ja, jag hade trott det. Men jag kan inte vare sig avsätta eller tillsätta direktörer. Jag, i egenskap av nämndens

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Gå in på vår hemsida och säg vad du tycker! ordförande, har inte varit tillfrågad i den processen. Det är en fråga som avgörs centralt. Nu hoppas jag att den nya stadsdelsd­irektören Per Kjellander kommer att göra ett bra jobb och att människor kan känna framtidstr­o igen.

Anita Lidberg är personaldi­rektör i Stockholm stad och den som formellt ansvarar för personalpo­litiken.

Varför förkortas Christina Heglerts förordnand­e?

– Det finns ingen särskild anledning till det, det är sådant som händer ibland. Ett förordnand­e går ut och det blir en del rockader.

Fanns det något missnöje med Christina Heglert som stadsdelsd­irektör? – Nej, det fanns det inte.

Fler chefer, på avdelnings­nivå, har avgått under Sus Anderssons tid som ordförande, än under hela den tid som Awad Hersi satt ordförande i nämnden.

 ??  ?? SLUTAR. Tre chefer lämnar förvaltnin­gen.
SLUTAR. Tre chefer lämnar förvaltnin­gen.
 ??  ?? Förvaltnin­gsdirektör­en Christina Heglert slutar.
Förvaltnin­gsdirektör­en Christina Heglert slutar.
 ??  ??
 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ??
FOTO: ULRICA ANDERSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden