Mitt i Rinkeby

Goitom kommer hem till AIK

- Jonny Andersson

Jag återvänder för att jag vill spela i AIK

Kista Galaxys grundare och AIK:s mest lysande stjärna 2015 är tillbaka. Förra veckan presentera­de Solnaklubb­en Henok Goitom som ersättare för talangen Alexander Isak.

Henok Goitom är klar för sin andra sejour i AIK. På en hastigt utlyst presskonfe­rens kom 32-åringen, med rötterna i Husby, in strax efter att sportchefe­n Björn Wesström gjort en mycket kort presentati­on.

Henok tog plats snett bakom en tulpanbuke­tt som gick i gult och svart och budskapet var att gammalt groll var överspelat. Sportchefe­n förnekade dock att det skulle ha existerat en konflikt mellan Goitom och klubben.

– Det är med glädje och stolthet som jag kan konstatera att Henok Goitom återvänder till AIK. De som trodde att det varit någon schism mellan oss och honom kunde inte ha haft mer fel, sa Wesström bland annat.

Under förra året hann Goitom med en kort vistelse i La Liga-klubben Getafe. Det blev bara två matcher. Getafe ramlade ur spanska högstaliga­n och redan i maj tränade forwarden med AIK igen.

Båda parter var tydliga med att inget var klart och det blev ingen återföreni­ng. Istället tog Goitom steget över till San Jose Earthquake­s i Nordamerik­anska MLS.

”Jordbävnin­garna” gjorde efter säsongen klart att man skulle föryngra truppen och Goitom var en av flera som inte erbjöds förlängt kontrakt.

Under presskonfe­rensen i Solna var Goitom tydligt glad över att kunna återvända till AIK.

– Jag återvänder för att jag vill spela i AIK.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? ANFALLSSTÄ­RNA. 2015 gjorde Henok Goitom 18 mål för AIK och var en av Allsvenska­ns största profiler. Nu ska han ersätta tonåringen Alexander Isak.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM ANFALLSSTÄ­RNA. 2015 gjorde Henok Goitom 18 mål för AIK och var en av Allsvenska­ns största profiler. Nu ska han ersätta tonåringen Alexander Isak.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden