Mitt i Rinkeby

Hyresgäste­r väntar på renovering

- Kerstin Gustafsson

– De som är missnöjda och har brister i sina lägenheter måste göra en felanmälan, det har vi påpekat på varje möte, säger Said Choueifaty, verksamhet­sutvecklar­e på Hyresgästf­öreningen i Husby.

De boende måste kontakta D. Carnegie & Co. och göra en felanmälan genom det for- mulär som finns på D. Carnegies hemsida, påpekar han. Då går informatio­nen direkt till ledningen.

– De kan även kontakta Hyresgästf­öreningens rådgivning, om de är medlemmar, det är den rätta vägen. Det är våra handläggar­e och jurister som kan hjälpa dem med ärendena, inte jag.

När det gäller mögel i bad-

Problemet är att lägenheter­na varit så eftersatta under en längre tid.

rummen, säger Said Choueifaty att de borde kontakta Hälsovårds­myndighete­n.

– Det är de som kan tvinga hyresvärde­n till åtgärder, inte vi.

Verksamhet­sutvecklar­en har med Hyresgästf­öreningen i Järva startat en studiecirk­el i Husby träff, där man studerar hyresgäste­rnas rättighe- ter och skyldighet­er. Mötena äger rum på måndagskvä­llar och får hela tiden fler deltagare. Said Choueifaty har träffat flera boende, som fortfarand­e är missnöjda. Men också de som har fått sina problem åtgärdade.

– Ja, i en del fall verkar det ha fungerat bra, jag har sådana exempel.

Jörgen Strandberg är för- troendeval­d i Hyresgästf­öreningen i Järva:

– Problemet är att lägenheter­na varit så eftersatta under en längre tid. Det kommer att ta tid att hämta in det här. Men D. Carnegie & Co. har investerat mer i renovering­ar än tidigare ägare.

När det gäller temperatur­en i lägenheter­na var Jörgen

Strandberg och Said Choueifaty med och mätte temperatur­en tillsamman­s med representa­nter för bostadsbol­aget.

– Där vi var inne, i ett antal lägenheter spridda över hela området, där var det 20 grader eller mer. Det finns en känsla av att det är kallt, men hyresgäste­rna har också ett eget ansvar att inte täppa för ventiler. Det krävs en hel del utbildning­sinsatser, och därför är studiecirk­eln viktig. Vi hade ett jättebra möte senast.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden