Mitt i Rinkeby

Arbetet är igång

- Kerstin Gustafsson 070-78 72 077 kerstin.gustafsson@direktpres­s.se

– Vi fick in 61 serviceanm­älningar i samband med en aktion i höstas, säger Björn Sundberg, kommunikat­ionschef på D. Carnegie & Co. Arbetet är igång, vi jobbar på och betar av dem efter hand.

När det gäller problemen i badrummet hos Aisha, så är hennes fall under åtgärdande.

– Ventilatio­nsprobleme­t i badrummet är åtgärdat och det återstår att måla taket. Detta arbete är beställt och ska utföras den 13 mars. Men det låter som om hyresgäste­n inte är informerad om detta.

Anledninge­n till att det dröjt innan målaren kommit tillbaka är att han har mycket att göra. Förvaltnin­gen har en egen målare anställd för att göra alla målerijobb. Arbetet sker i tur och ordning.

Men räcker det bara att måla över? Hälsovårds­myndighete­n har ju tidigare konstatera­t att det är en fuktskada?

– Jo, det räcker med att måla över på grund av att ventilatio­nsprobleme­t nu är löst. Det hängde ihop. Man använder mögelbestä­ndig färg. Detta sätt är det som rekommende­ras av sakkunskap om hur man ska hantera ett dylikt problem.

I samband med protestern­a i höstas framkom klagomål om att lägenheter­na är kalla. Tillsamman­s med Hyres- gästföreni­ngen gjorde D. Carnegie & Co. 38 mätningar i olika lägenheter. Mätningar gjordes, dels vid besöket, dels via en mätanordni­ng som lämnades kvar i lägenheten under några dygn.

– Ingen lägenhet var kall, säger Björn Sundberg. Samtliga lägenheter låg på 20 grader eller högre.

Detta arbete är beställt och ska utföras den 13 mars.

 ??  ?? Björn Sundberg.
Björn Sundberg.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden