Mitt i Rinkeby

Bougamza tillbaka i MMA-buren

■■ Efter att ha blivit blåst på ett par matcher i år ska Hamza Bougamza på lördag upp i buren för sin andra MMA-fight. I Manchester Arena ska han möta rumänen Constantin Pirtea. – Han har bakgrund inom karate. Det är jobbigt att möta sådana studsiga och

- Jonny Andersson

Det är jobbigt att möta sådana studsiga och luriga killar.

Hamza Bougamza debuterade i MMA-buren i juni förra året. Han vann på teknisk överlägsen­het mot greken Makis Sioutis. Sedan dess har han väntat och fått hålla matchsugen i schack med thaiboxnin­g.

På lördag är det dags igen. I Manchester Arena och eventet går under namnet ABC 54: Supersonic.

– Träningen har känts bra. Sedan matcherna i thaiboxnin­g som jag gick i slutet av november, har jag haft allt fokus på MMA. Meningen var att jag skulle gå min andra match i januari. men det blev inte så. En motståndar­e valde att byta viktklass och en annan tänkt match blev inte heller av.

Han medger att situatione­n varit strulig, nu är det glömt och han blickar mot helgens batalj. Rumänen han möter har också bara gått en MMA-match, som han förlorade. Vad det har för betydelse vill Hamza inte tolka. Han ska ha största respekt för Constantin Pirtea.

– Jag har inte sett honom fajtas och man kan ändå aldrig förutspå en motståndar­e. Som jag sagt tidigare, brukar jag kunna läsa av en motståndar­es svagheter och styrkor ganska snabbt. Många blir som uppstoppad­e när de blir överraskad­e av motståndar­en, jag växer när jag förstår vilken matchplan han har. Behövs det kan jag ändra min egen plan.

Han roas inte av att Pirtea har en bakgrund inom karate.

– Det är jobbigt att möta sådana studsiga och luriga killar. Man vet aldrig var man har dem, jag ska ändå ha en lösning på det också.

Hamza vill helst av allt fajtas stående och då få spelrum för sina sparkar och slag. Mycket av träningen har ändå kretsat kring att han ska bli bättre nere på golvet. Han har utvecklat sin teknik i Brasilians­k jiu-jitsu som är en sorts brottning på marken med ledlås och strypninga­r.

– Jag har blivit bättre på golvet, men behöver träna mer för att bli riktigt bra.

Nyligen kunde Alexander ” The Mauler” Gustafsson berätta att han kommer tillbaka i buren för en ny match i Globen den 28 maj. Hamza Bougamza tränar på samma gym som The Mauler och visst drömmer han om att gå en sidomatch i nämnda UFC-gala.

– Det gör många och jag står nog långt ner på turordning­slistan.

– Gör jag en bra match i Manchester kanske chansen ökar. Vi får se, säger Hamza Bougamza.

 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? LÖRDAG. Nu i helgen väntar Hamza Bougamzas andra MMA-fight i karriären. Den genomförs i Manchester mot en rumän.
FOTO: MICHAEL FOLMER LÖRDAG. Nu i helgen väntar Hamza Bougamzas andra MMA-fight i karriären. Den genomförs i Manchester mot en rumän.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden