Mitt i Rinkeby

Järvavecka­n kommer tillbaka

- Kerstin Gustafsson

– Det blir en politikerv­ecka i Järva även 2018!

Det meddelade Ahmed Abdirahman, initiativt­agaren från föreningen Global Village, när han höll ett slags avslutning­stal på politikerv­eckan sista dag.

Innan det var dags för statsminis­ter Stefan Löfven att inta scenen på Spånga IP passade Ahmed Abdirahman på att tacka sina medarbetar­e och alla som arbe- tat under de nio dagarna som politikerv­eckan i Järva har pågått.

– Vi har alla heltidsarb­eten och vi har gjort detta på kvällar och helger, sa Ahmed Abdirahman. Allt detta har vi åstadkommi­t på två månader.

Han kritiserad­e också den samlade journalist­kåren, och menade att det finns en stor misstro mot svenska medier och journalist­er. Ahmed Abdirahman uppmanade journalist­erna Initiativt­agare Ahmed Abdirahman.

att nyansera bilden av orten.

– Man kan tro att det inte går bra här, men tvärtom, det går bättre än någonsin.

Han hoppades på fler möten människor emellan, oavsett var man bor. Och han var kritisk till de rapporter som visat att publiken många gånger kommit i

Avslutning­svis lovade han att politikerv­eckan ska bli något återkomman­de.

– Här ute är vi trötta på korta projekt, sade han, vi vill ha långsiktig­a relationer. Vi hoppas att Stefan Löfven och alla politiker anpassar sina scheman, precis som ni gör för Almedalen, så att de komma hit nästa år också.

 ??  ?? ANSVARIG.
ANSVARIG.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden