Mitt i Rinkeby

Festival avrundar lovet

Europas största ungdomsfes­tival ”We are Sthlm” hålls i Kungsträdg­ården den 15–19 augusti. Passa på om du vill testa olika aktivitete­r och lyssna på skön musik. Allt är gratis!

- Sommarjobb­arna

Imånga år har festivalen besökts av tusentals ungdomar som vill ha kul och njuta av sommaren. På dagtid finns det massor med aktivitete­r, på kvällen blir det lite mer ”chill” med musik av olika artister och dj:s.

– Det är en fem dagars gratis ungdomsfes­tival i Kungsträdg­ården riktad till unga mellan 13 och 19 år. Där kan människor från alla olika ställen mötas, säger Eva Widgren, projektled­are för ” We are Sthlm”.

Festivalen pågår mellan klockan 14 och 22.

Vad kan man göra?

– Man kan testa en massa olika saker och aktivitete­r. Vi har olika sporter, en stor skateramp, en hinderbana, rullskrids­kodisco, ett stort dansgolv med mera. Mer ”testa på” än att sitta och kolla.

– Vi hade ungefär 120 000 besökare förra året, säger Fares Hamed, som är producent för” We are Sthlm”. Hur länge har festivalen funnits?

– I 18 år. Tidigare hette den ”Ung 08 ”men bytte namn till ” We are Sthlm” 2013. Är festivalen en trygg plats?

– Vi kan ju inte ha hur många poliser som helst, var och en måste ta ansvar. Men det kommer att finnas ung personal vid varje ingång.

– Vi stänger tidigare i år, det är inte alla som känner sig trygga i mörkret, säger Eva Widegren. Det är nästan alltid i de stora publikhave­n som ofredanden sker. Alla ska känna sig trygga oavsett om man är tjej eller kille.

Det tar nästan ett år att organisera festivalen som har 300 anställda. Eva Widgren tycker att det bästa med hennes jobb är att hon får träffa ungdomar.

– Jag tycker att ungdomarna är den bästa publiken, de uppskattar det vi gör. Det gör mig glad. De ger oss även mycket kärlek.

Under festivalen kommer en rad olika artister att uppträda på stora scenen.

Se hela programmet här: https:// kulturfest­ivalen. stockholm.se/was/

 ?? FOTO: SOMMARJOBB­ARNA ?? FESTIVAL. Eva Widgren och Fares Hamed arbetar båda med ”We are Sthlm” – ungdomsfes­tivalen i Kungsträdg­ården som avslutar sommarlove­t.
FOTO: SOMMARJOBB­ARNA FESTIVAL. Eva Widgren och Fares Hamed arbetar båda med ”We are Sthlm” – ungdomsfes­tivalen i Kungsträdg­ården som avslutar sommarlove­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden