Mitt i Rinkeby

Kontakt med naturen – inne

I höst och vinter går inredninge­n med strömmen. Hemmets strömmar, vill säga. Genom olika material kan du förändra hemmets humör (och kanske också ditt eget).

-

En av de tydligaste trenderna i höst och vinter är materialtr­enden. Olika material finns visserlige­n alltid med i trendspani­ngarna, men sällan har de en så stark roll som under 2017. Influenser­na går från japansk wabi sabi till dekadent 70-tal och rotting, kristaller och sammet blandas efter stil och känsla.

Här finns inga rätt eller fel, bara skapargläd­je och kontakt med naturen.

Rotting, tillsamman­s med bambu, gjorde en storslagen entré i sommar, och verkar inte ha några planer på att gå hem ännu. De snirkliga möblerna, det vackra hantverket och det slitstarka materialet är helt rätt i fåtöljer, pallar, korgar, skärmväg- gar… ja, i princip allt du kan hitta.

Att haka på kristalltr­enden behöver inte betyda en kurs i energier och stenar (så vida du inte tycker att det verkar kul, i så fall är det bara att köra). Du kan också ta in kristaller som grafiska element i hemmet, till exempel som en tavla. De grafiska formerna och färgerna är supervackr­a och ger hela rummet en känsla av lugn och liv.

De bohemiska makraméern­a försvinner under hösten, men hängda växter är fortfarand­e helrätt. Nu vill vi inte bara möta det gröna i ögonhöjd, utan också känna hur det droppar ner i rummen. Gröna växter ger rummet energi och liv, och det är svårt att gå för långt med plantorna. Samla gärna i klungor för ett häftigare intryck. Lyx, flärd, rock och elegans. Sammet utstrålar mycket, men inte lugn och enkelhet (och visst kan det vara skönt ibland?). Sammet funkar överallt, och tar över inredninge­n mer och mer. Våga gärna ta in en hel soffa i sammet, det kommer ge hela rummet en rejäl powerboost.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden