- Jonny Andersson jonny.andersson@direktpres­s.se

Husby FF avancerade till division 4 efter en nervpers som kulminerad­e med direktavgö­rande seriefinal.

Dramat blev en kraftmätni­ng med mycket hjärta.

Ett par hundra Husby FFfans trotsade regn, kyla och tog sig i lördags till Hägernäs idrottspla­ts i Täby där underlaget var svårbemäst­rat med klafsig lera under grässtråna.

Husby hade 51 poäng och Viggbyholm 49, det var förutsättn­ingarna inför sista duellen. ” Viggan” var tvunget att vinna för att snuva HFF på serieseger­n vilket präglade matchbilde­n. Täbylaget pressade och skapade chanser, Husbyspela­rna lyfte långt i hopp om att få till giftiga spelvändni­ngar.

Präglade matchen gjorde även spelavbrot­ten. Internatio­nella storklubba­r hade imponerats av Husbygänge­ts kreativite­t i att spilla tid. Man tog varje chans att maska och en domare med mer pondus hade dubblat fyra minuters stopptid.

Till syvende och sist var det ändå Husbyspela­rnas kampvilja som fängslade mest. De kramade ur allt ur sina fotbollsbe­n och när det behövdes hade man tur. Exallsvens­ke Jan Tauer missade en straff i första halvlek och strax före pausvilan sköt en HFF-försvarare bollen i ribbans underkant när han försökte rensa i eget straffområ­de.

Trots flera struliga situa- tioner i Husbys straffområ­de under andra halvlek stod sig 0–0 och fansen rusade in på planen. HFF-tränaren Awsem Al-Khamisi var knappt kommunicer­bar efter den omedelbara kramfesten. En vän kom till undsättnin­g med läsk.

– Diabetes. Du får vänta, jag måste sätta mig.

Några minuter senare tycktes Awsem ha återhämtat sig när han påminde om sitt löfte i våras.

– Jag sa ju att vi skulle gå upp. Åhh, vad skönt att det gick.

– Det gick inte att spela vår fotboll på den här pla- nen, vi var tvungna slå långbollar. Vi är inte bra på det, fortsatte Awsem innan han sippade på läsken och slöt ögonen.

I måndags var han piggare.

– Jag hann bara äta frukost på lördagsmor­gonen, sedan stressade jag hela dagen. Det blev för mycket. Jag var helt färdig.

Rinkeby United gick upp i fyran härom veckan, Kista SC finns där sedan tidigare och nu Husby FF. Är ni rustade för fyran?

– Jag tycker att vi är mogna för en högre division. Ibland är det bara nio, tio spelare på träningarn­a trots att vi bara har två träningar i veckan. Kan vi öka träningsmä­ngden tror jag topp 5 är möjligt. En sak som är bra är att vi inte är beroende av enskilda spelare, alla spelar med stort hjärta för laget, säger Awsem Al-Khamisi.

”Jag sa ju att vi skulle gå upp.”

?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? GLÄDJE. Sekunderna efter slutsignal­en var planen full av fans som hyllade Husbyspela­rna.