Mitt i Rinkeby

Moderatern­a föreslår ny plan för tryggheten i Spånga-Tensta

- Sofia White

Moderatern­a är inte nöjda med tryggheten i Spånga-Tensta och vill ta fram en ny plan för att arbeta med frågan. Samtidigt väcker Socialdemo­kraternas budget – där pengar till kameror ingår – liv i debatten om trygghetsk­ameror.

Den upplevda otrygghete­n ökar bland Spånga-Tensta borna och nu menar Moderatern­a att stadsdelen­s trygghetsa­rbete brister. De vill nu se över hur SpångaTens­ta arbetar med förebyggan­de trygghetsf­rågor.

– Vi behöver en nystart i arbetet. Dels har det varit ett par väldigt allvarliga våldsbrott som tyvärr resulterat i att människor avlidit. Vi ser också att de insatser vi tagit beslut om tidigare under mandatperi­oden inte gett resultat, säger Ole-Jörgen Persson (M), vice ordförande i stadsdelsn­ämnden som står bakom Moderatern­as skrivelse.

Han menar att den plan stadsdelen har i dag, som de Ole-Jörgen Persson (M) tycker att trygghetsp­lanen ska bli mer konkret.

själva ställde sig bakom, behöver bli mer konkret.

– Vem ska göra vad, när ska det göras och vilka effekter vill vi se? Det måste konkretise­ras i en plan som tas fram med människor som vet vad det handlar om, som polisen, grannstads­delar med liknande problem och aktörer som organisati­onen Tryggare Sverige, fortsätter Ole-Jörgen Pers-

son som också tar upp kamerafråg­an i skrivelsen.

Än en gång tar ni upp kameror, vad är annorlunda den här gången?

– Jag har noterat att finansborg­arrådet Karin Wanngård i den nya budgeten vill lägga 200 miljoner till en trygghetsf­ond där kameror ingår. Det öppnar upp för en ny diskussion

Mohamed Nuur (S), ersättare i stadsdelsn­ämnden håller med om att trygghetsa­rbetet måste bli bättre.

– Där håller jag med, men på vilket sätt, det måste vi diskutera, säger Mohamed Nuur (S).

Förändrar S trygghetsf­ond något för hur ni kommer att jobba med kamerafråg­an?

– Om kommunen och regeringen ger stadsdelen förutsättn­ingar för att vi själva ska kunna sätta upp kameror så är jag öppen för det, säger han.

 ?? FOTO: IDA NILSING/ARKIV ?? BRISTER I ARBETET.
FOTO: IDA NILSING/ARKIV BRISTER I ARBETET.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden