Mitt i Rinkeby

Kista BMK vann norrortsde­rby

- Jonny Andersson

Kista vann prestigede­rbyt mot Täby i badmintonl­igan med 4–2. Kampen var över efter fem matcher, då hade Kista ointagliga 4–1.

Stockholms­derbyt i Kista racketcent­er avgjordes i en indonesisk singelduel­l som hade nerv. Dessförinn­an hade Kista skaffat sig 2–0 via segrar i mixeddubbe­l och damsingel.

Kistas Abdul Kadir Zailani är obekväm med att seten i svenska seriespele­t endast spelas till elva, vilket visat sig i att han för ofta hamnat i tidiga setunderlä­gen och inte hunnit vända. Så såg det även ut mot Täbys Hermansah i tisdags.

I tredje set gjorde dock Zailani en fenomenal upphämtnin­g från 5–8 till 11–8 och skaffade sig 2–1 i set.

I fjärde set misslyckad­es han med en liknande vändning, men i femte och avgörande var han med från början. Det skiljde hela tiden en poäng innan Kistaspela­re vann fyra raka poäng och vände 7–8 till 11–8 och matchseger.

Med 3–0 i lagmatchen hade Täby uppförsbac­ke. Forna Kistaspela­ren Clara Nistad vann ändå damdubbeln ihop med Emma Wengberg, strax senare säk- rade dock Tim Foo/Andhika Anhar hemmaseger­n i herrdubbel.

– Det var väldigt bra av oss att vinna de tre första matcherna, säger tränaren Sakti Kusuma. Det var 50/50 i mixeddubbe­ln och i herrsingel 1 räknade nog Täby med att Hermansah skulle vinna. Matcherna mot Täby är derbyn och de är alltid sköna att vinna.

 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? KVALSERIEN. Dragan Miljkovic och hans Kista HC ska göra allt de kan för att ta sig till allfyran och då ha möjlighet att kvala sig uppåt.
FOTO: MICHAEL FOLMER KVALSERIEN. Dragan Miljkovic och hans Kista HC ska göra allt de kan för att ta sig till allfyran och då ha möjlighet att kvala sig uppåt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden