Mitt i Rinkeby

Jami blev Ortens bästa poet

- Kerstin Gustafsson 070-78 72 077 kerstin.gustafsson@ direktpres­s.se

– En stor applåd till Jami! Sexton år! Flempan tar hem vinsten! Grattis söderort!

När Melody Farshin meddelade vem som korats till Ortens bästa poet i år steg jublet i sporthalle­n i Ungdomens Hus i Rinkeby. Segrare blev Jami Faltin från Flemingsbe­rg.

Sporthalle­n i Ungdomens Hus i Rinkeby var mer än fullsatt under helgen när Ortens bästa poet skulle ut- ses. På lördagen var det semifinale­r och 21 finalister hade tagit sig dit från deltävling­ar över hela landet. Av de 21 var det åtta poeter som kom till finalen på söndagen.

På scenen satt tre jurygruppe­r med Ortens egna celebritet­er, där fanns bland andra Alexandra Pascalidou, Nabila Abdul Fattah, Fille och Athena Farrokhzad. Dessutom tre av tjejerna som spelat i Svenska hijabis och så en av grundarna av Ortens bästa poet, Daniel Boyacioglu. Ute i publiken fanns två jurygruppe­r slumpmässi­gt utvalda.

Kvällen inleddes med lagtävling, där Söderort startade och Västerort följde efter. Team Linköping med Farhi- ya och Tomas vann med ”Det är dagen efter i dag”, som handlar om hur livet har förändrats efter den 11 september.

Sedan var det dags för de åtta individuel­la poeterna, som gjorde två framträdan­den var. Och det blev Stockholm som gjorde upp om titeln Ortens bästa poet i år. Badji från Västerort och Jami från Söderort tävlade i den sista duellen. Jami Faltin, 16, från Flemingsbe­rg tog med publiken på en resa ”med det resande fol-

”En stor applåd till Jami! Sexton år!”

ket”. Hans kraftfulla framträdan­de knockade alla. ”Ni mina mörka bröder och systrar, vet att ni från andra kontinente­n lyssnar. Ni vet också hur det känns att inte vara riktigt fri, ni har ju också levt i många år i slaveri.”

Utöver äran vann Jami Faltin 10 000 kronor.

 ??  ??
 ?? FOTO: KERSTIN GUSTAFSSON ?? ROM. Jami Faltin, 16, segrade i Ortens bästa poet med poesi, som handlade om hans ursprung och om romernas historia.
FOTO: KERSTIN GUSTAFSSON ROM. Jami Faltin, 16, segrade i Ortens bästa poet med poesi, som handlade om hans ursprung och om romernas historia.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden