Mitt i Rinkeby

Efter fyra års väntan – nu byggs polishuset

Polisstati­onen i Rinkeby lades ner 2013. Nu påbörjas arbetet med nya polishuset som kommer att vara på nästan 12 000 kvadratmet­er och stå färdigt våren 2019.

- Kerstin Gustafsson

Första spadtaget till nya polishuset i Rinkeby är taget. Bygget kommer att kosta 747 miljoner och stationen väntas vara klar hösten 2019.

har bott i Rinkeby i över 30 år och jag känner väl till den otrygghet som många känner, säger AnnMargare­the Livh. Fler arbetsplat­ser i Rinkeby är bra och viktigt för områdets utveckling.

På Rinkebypla­n 2–8 genomförde­s en spadtagsce­remoni där Ann-Margarethe Livh, finansborg­arrådet Karin Wanngård, S, och rikspolisc­hefen Dan Eliasson deltog.

– Det nya polishuset kommer innebära att fler poliser kan arbeta närmare medborgarn­a i Järva, säger Karin Wanngård. Det behövs fler poliser samtidigt som vi satsar stort för att rusta otrygga stadsmiljö­er och för att bryta rekryterin­gen till kriminalit­et och gäng.

byggs på Rinkebypla­n 2–8, där ett serviceboe­nde tidigare låg, kommer att vara på nästan 12 000 kvadratmet­er. Unge- fär 250 poliser ska arbeta där, varav 130 i yttre tjänst.

inte haft någon lokal i södra Järva sedan stationen i Rinkeby stängdes 2013. Först var det sagt att det nya polishuset skulle vara klart 2017 och kosta 380 miljoner. Men bygget försenades och nu beräknas kostnaden bli det dubbla, 747 miljoner. Det är NCC som är byggherre och polisstati­onen beräknas vara klar hösten 2019.

”Invånarna i Rinkeby och på resten av Järva har rätt att känna sig trygga i sitt område och en mer synlig polis kan bidra till det.”

 ?? FOTO: JOAKIM KROGER ?? SPADTAG. Strax efter tolv på tisdagen togs det första spadtaget till det nya polishuset i Rinkeby. Med och grävde var Karin Wanngård (S), finansborg­arråd, Henrik Landelius Sverigeche­f NCC Building, Ann-Margarethe Livh (V), demokrati- och...
FOTO: JOAKIM KROGER SPADTAG. Strax efter tolv på tisdagen togs det första spadtaget till det nya polishuset i Rinkeby. Med och grävde var Karin Wanngård (S), finansborg­arråd, Henrik Landelius Sverigeche­f NCC Building, Ann-Margarethe Livh (V), demokrati- och...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden