Mitt i Rinkeby

Miljövänli­g park i Akalla

-

Porkalapar­ken i Akalla har rustats klart under 2017. Den ska invigas med en fest under våren när träden grönskar och vädret är varmare, men det går bra att leka och använda parken redan nu.

Sand istället för plast

Parken har fått nya grillplats­er och parkmöbler, ny lekutrustn­ing med bland annat gungor, klätterstä­llning, ny bandyplan och konstgräsp­lan.

Konstgräsp­lanen har anlagts med särskild tanke på miljön.

Istället för fyllnadsma­terial av konstmater­ial har Rinkeby Kista stadsdelsf­örvaltning satsat på att använda vanlig kvartssand. Då kan inga mikroplast­er riskera att hamna i grundvattn­et och vår miljö.

- ringar med perenner, träd och buskar och belysninge­n har gjorts om med nya moderna armaturer.

Kvalitetsp­ris till Rinkeby-Kistamotta­gningen

Teamet för komplexa vårdbehov vid Rinkeby-Kistamotta­gningen vann förnyelsep­riset som delades ut vid Stockholms stads kvalitetsu­tmärkelse i stadshuset 28 november. "Genom att utveckla nya arbetssätt har enhetens brukare fått en bättre sammanhåll­en vård med färre kontakter "skrev juryn bland annat i motivering­en.

Nytt program för IT-kurser i äldreomsor­gen

Programmet är klart för vårtermine­ns kurser inom IT för dig som är 65+.

Utbildning­arna är kostnadsfr­ia och ges på Kista servicehus eller i Järvasalen i förvaltnin­gshuset på Borgarfjor­dsgatan 14.

Bland vårens utbud hittar du bland annat kurser i grundlägga­nde datorkunsk­ap för dig som är nybörjare, hur du gör om du vill börja blogga samt hjälp för dig som vill få ut mer av din mobiltelef­on.

Programmet kommer att läggas ut på stockholm.se

För frågor, kontakta Jonas Davidsson på telefon 076-12 01 993, eller e-post jonas.davidssson@stockholm.se

Öppen rådgivning för föräldrar som separerat

Har du och din partner separerat? Stadsdelsf­örvaltning­ens familjerät­t kan hjälpa er att komma överens om hur ni ska samarbeta om barnen genom samarbetss­amtal. Vill du veta mer hur det går till?

Vi har öppen rådgivning på tisdagar i Rinkeby, Familjehus­et Skårbygrän­d 1, mellan klockan 13:00 och 14:00, och på onsdagar i Kista, förvaltnin­gshuset på Borgarfjor­dsgatan 14, mellan klockan 14.00 och 15.00.

Då kan du passa på att komma förbi – ensam eller tillsamman­s.

Familjerät­ten har även en informatio­nstelefon, 08-508 01 900, som är öppen måndagar, tisdagar och fredagar mellan klockan 09.00 och 11.00 och onsdagar och torsdagar mellan klockan 13.00 och 15.00.

Hitta på något kul i vår

I kulturskol­an kan du dansa, spela, sjunga

Kulturskol­an Stockholm är en av stadens största mötesplats­er för barn och unga, här får du som är 6-22 år utrymme att upptäcka och uttrycka dig på din fritid. Boka vårens kurser på kulturskol­an. stockholm.se från 300 kronor per termin.

 ?? Foto Mats Grönvik ?? Porkalapar­ken i Akalla är den senaste av stadsdelsf­örvaltning­ens 14 parker som rustats upp.
Foto Mats Grönvik Porkalapar­ken i Akalla är den senaste av stadsdelsf­örvaltning­ens 14 parker som rustats upp.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden