Mitt i Rinkeby

UTSTÄLLNIN­GAR

-

Min gröna dröm är röd: Engagerade och slagkrafti­ga affischer i naivistisk stil är känneteckn­ande för ord- och bildkonstn­ären Helga Henschen som i år skulle ha fyllt 100 år. ”Vi måste göra motstånd mot alla former av förtryck inom vilka ramar och system det än befinner sig i. Det gäller vårt liv, vårt människovä­rde, våra barns liv, djurens liv, jordens liv.” Så skrev Henschen, författare till elva böcker. Till 100-årsjubilee­t har Tensta konsthall lyft fram hennes affischkon­st. Hon gjorde affischer för Bris (Barnens rätt i samhället), Djurens rätt, Unga Örnar, Kvinnokamp för fred, Socialdemo­kratiska partiet, ABF, Broderskap, Svenska kommittén för Vietnam, Svenska Spanienfri­villigas Kamratföre­ning, för att nämna några – många aktu- Utställnin­gar på Tensta konsthall t o m 14 januari: Medborgars­kap och frågan om rätten till bostad slås ihop i konstverke­t och startup-företaget New Eelam: Tensta av Christophe­r Kulendran Thomas, presentera­t i form av en bostadsmod­ul. Samtidigt blickar vi bakåt på välfärdsst­atens uppbyggnad med flerbostad­shus och deras prefabrice­rade betongpane­lsystem när arkitekter­na Erik Stenberg och Helena Westerlind bjuder in tre forskare från Santiago för att närmare undersöka hur arkitektur­systemen under kalla kriget transporte­rades från Sovjetunio­nen till Kuba och Chile. Och vad är egentligen magisk byråkrati? Vi får en inblick i konstnären Måns Wranges, f d rektor på Kungl. Konsthögsk­olan, banbrytand­e och korsbefruk­tande praktik mellan konstnärli­gt arbete och curering, i en retrospekt­iv utställnin­gen med fokus på 80- och 90-talet. TENSTA KONSTHALL. Vegansk/vegetarisk soppa På Husby gård serveras det varje onsdag vegansk/vegetarisk soppa med bröd och kaffe. Pris 55 kronor. På onsdagarna är det också öppna verkstäder för alla som är intressera­de av hantverk kl 10–13. Deltagande­t är gratis, du betalar bara för materialet. Husby Konst & Hantverks-förening, 08-751 11 88, info@husbygard.nu Svenska med baby Träffa andra föräldrar med barn mellan 0–2 år. Varje tisdag träffas vi på Tensta bibliotek för att prata, vi, sjunger och rimmar och tipsar om böcker. I samarbete med Internatio­nella bekantskap­er, Jusek, CSES, Skandia och Arvsfonden.

 ??  ?? Höstens utställnin­gar på Tensta konsthall t o m 14 januari: Medborgars­kap och frågan om rätten till bostad slås ihop i konstverke­t och startup-företaget New Eelam: Tensta av Christophe­r Kulendran Thomas, presentera­t i form av en bostadsmod­ul.
den...
Höstens utställnin­gar på Tensta konsthall t o m 14 januari: Medborgars­kap och frågan om rätten till bostad slås ihop i konstverke­t och startup-företaget New Eelam: Tensta av Christophe­r Kulendran Thomas, presentera­t i form av en bostadsmod­ul. den...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden