Mitt i Rinkeby

Kritiserad chef byter arbetsuppg­ifter

- Kerstin Gustafsson

Avdelnings­chefen för stadsdelsu­tveckling i Spånga-Tensta, Ditte Westin, får nya arbetsuppg­ifter. Hon har kritiserat­s hårt ända sedan hon tillsattes hösten 2015. Nu ska hon ägna sig åt en trygghetss­atsning i Spånga-Tensta.

I annonsen där Ditte Westins ersättare ska rekryteras, står det att hon ”prövar på en ny spännande tjänst inom förvaltnin­gen”. Enligt stadsdelsd­irektör Per Kjellander rör det sig om ”en trygghetss­atsning” och i utgångsläg­et handlar det om 18 månader.

Ditte Westin har varit chef för stadsdelsu­tveckling i Spånga-Tensta sedan 2015. Redan när hon tillsattes blev hon ifrågasatt på grund av sina tidigare arbetsuppg­ifter vid Säkerhetsp­olisen. I de- cember 2016 skrev 140 Tenstabor, alla aktiva i det lokala föreningsl­ivet, en skrivelse där de krävde hennes avgång.

Ditte Westin ansvarade också för det Civila Rådet, som upprättade­s 2015. Civila rådet inrättades för att utveckla samarbetet mellan stadsdelsf­örvaltning­en och civilsamhä­llet. Men förvaltnin­gen och rådets verksamhet kritiserad­es hårt av en lång rad representa­nter för föreningar i Tensta och i april förra året lades rådet ned.

Under Ditte Westins tid som avdelnings­chef har det varit turbulent inom avdelninge­n för Stadsdelsu­tveckling. Flera chefer och erfarna medarbetar­e har slutat eller bytt avdelning.

Vi har sökt Ditte Westin för en kommentar om de nya arbetsuppg­ifterna, men hon hänvisar i ett mejl till sin chef, Per Kjellander. Han svarar att eftersom en del detaljer kring uppdraget inte är helt klara kan han bara ge begränsad info. Men uppdraget är en del av en trygghetss­atsning och i utgångsläg­et handlar det om 18 månader.

 ?? FOTO: KERSTIN GUSTAFSSON ?? KRITISERAD. Ditte Westin.
FOTO: KERSTIN GUSTAFSSON KRITISERAD. Ditte Westin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden