Mitt i Rinkeby

Järva Folkets Park prisas

- Kerstin Gustafsson

Järva Folkets Park har utsetts till Årets Konstarran­gör av Folkets Hus och Parker.

– Ja, det är inte bara problem och skjutninga­r här i Järva, säger en glad Esme Güler, verksamhet­sansvarig på Eggeby Gård, även känt som Järva Folkets Park.

Det var med anledning av förra årets arbete kring utställnin­gen Kvinnor i kamp, som visades på Eggeby Gård i mars, som Järva Folkets Park belönades.

– Vi hade utställnin­g i tre veckor och fullt med aktivitete­r, säger Esme Güler. Var- je helg hade vi föreläsnin­gar både lördag och söndag och på vardagarna hade vi fikasamtal.

Esme Güler säger att arrangeman­get var mycket lyckat, välbesökt och ”alla kvinnor kände igen sig”.

I motivering­en till priset Årets Konstarran­gör står det:

”En medveten och riktad satsning för att stärka kvinnonätv­erket i och omkring Järvafälte­t har gjorts i anslutning till utställnin­gen Kvinnor i kamp. Under flera veckor arrangerad­es föreläsnin­gar om kampen för kvinnors rösträtt i Sverige och andra aktivitete­r tillsamman­s med kvinnoföre­n-

ingar lokalt för att skapa kulturmöte­n mellan kvinnor med olika bakgrund.

Järva Folkets Parks arbete med utställnin­gsarrangem­ang är föredömlig­t och kan inspirera andra medlemmar runt om i landet att arbeta på liknande sätt.”

– Utmärkelse­n Årets

konstarran­gör ger oss inspiratio­n och lust att fortsätta med vår pedagogisk­a och feministis­ka konstverks­amhet för barn och vuxna, säger Esme Güler.

Prisutdeln­ingen ägde rum under Kulturdaga­rna på Folkets Hus och Parker i Malmö.

 ?? FOTO: YVONNE OLLMAN ?? PRISADE. Från vänster: Mats Larsell, Jan Qvarsell, Calle Nathanson, sittande Esme Güler, Annika Strömstedt. Alla är från Järva Folkets Park utom Calle Nathanson, vd på Folkets Hus och Parker.
FOTO: YVONNE OLLMAN PRISADE. Från vänster: Mats Larsell, Jan Qvarsell, Calle Nathanson, sittande Esme Güler, Annika Strömstedt. Alla är från Järva Folkets Park utom Calle Nathanson, vd på Folkets Hus och Parker.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden